avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara. Am avut o contestatie la executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara. Am avut o contestatie la executare respinsa in fond ...

Buna seara.
Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de reprezentant conventional si legal. La dosar era depusa o intampinare insa facea referire doar la firna fara a specifica numele reprezentantului legal si nu era semnata trecut doar cf. contract.
Azi am intrat in posesia unei alte imputerniciri care a fost emisa intr-un alt dosar in alt judet, alt debitor in 2021. Am constatat ca ambele au la baza acelasi contract de reprezentare , nu au specificat numele reprezentantului legal si nici nu sunt semnate de acesta. Mi se pare nelegal, pot solicita rejudecare pe baza acestei descoperiri? multumesc
Cel mai recent răspuns: dragos.c , utilizator 11:51, 20 Septembrie 2024
Nu puteti cere rejudecarea unei sentinte ramasa definitiva prin neapelare.

Apropoo de contestatie, cine va sfatuit sa invocati astfel de motive inadmisibile in general'?
Contestatia la executare functioneaza 90% doar daca a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Motivele invocate au fost subțiri astfel încât soluția instantei era previzibila..Nu aveți ce sa mai rejudecati..
Buna ziua,
Nu nu a fost singurul motiv. Nu am depus apel pentru ca mi s-a parut bataie de joc motivarea si costul era totusi mare. De exemplu, am invocat clauze abuzive- lipsa existentei unui procent/sume ca dobanda penalizatoare - iar instanta a motivat ca contrar celor sustinute de contestatoare la sfarsitul contractului exista DAE. Atat fara a mai motiva in vre-un fel cum influenteaza acest DAE dobanda penalizatoare si care este procentul care se aplica in acest caz in contractul nostru.
Totodata am solicitat CA PROBA sa ceara executorului o copie de dosar cu pagini NUMEROTATE, intrucat mie mi-a transmis pe net niste acte care nu au fost depuse in dosarul de la instanta , iar in dosarul de la instanta existau si alte acte care nu mi-au fost transmise , desi am solicitat o copie de dosar si am platit pentru ea o suma destul de mare 550 lei. Instanta nici nu a facut vre-o referire la solicitarea mea.
Si totusi , poate imi spuneti dv. cum poate un avocat sa reprezinte clientul SC. X SRL fara sa fie trecu si numele reprezentantului legal?

Sunt mai multe aspecte pe care instanta nici macar nu le-a motivat. Totusi voiam sa stiu parerea referitoare la reprezentarea conventionala si ce trebuie sa cuprinda o imputernicire avocatiala. Eu o vad ca pe o incalcare a dreptului la aparare , intrucat nu stiu daca acea imputernicire emana de la reprezentantul legal.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
FloareaM, utilizator
Nu este treaba dvs cum s-a aparat partea adversa.
Nu trebuie sa va intereseze ce si cum si-a angajat avocat partea adversa.
Buna ziua,

Cred ca ar fi bine sa va limitati totusi la a da informatii doar acolo unde chiar stiti despre ce este vorba. Nu am cum sa descriu chiar tot aici, reprezentarea conventionala ilegala atrage anularea intregii executari silite , deci e treaba mea sa stiu daca cealalta parte s-a aparat legal sau nu.
Daca imputernicirea avocatiala emana de la reprezentantul legal, de ce nu s-au cerut cheltuieli de judecata- onorariu avocatial? Lucreaza avocatul gratis? De ce nici cand a depus cererea de executare silita nu a cerut la cheltuielile de executare comisionul avocatial? Si atunci a lucrat gratis?

Asa ca sigur cred ca lipsa numelui reprezentantului legal si a lipsa semnaturii acestuia de pe acea imputernicire are legatura cu faptul ca contractul de asistenta juridica este semnat de fapt cu un mandatar .

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Imputernicire avocatiala - lipsa calitatii de reprezentant? iuliamariana iuliamariana Va rog un sfat... Am pe rolul judecatoriei Ordonanta de plata OUG 119, debitorul si-a angajat avocat la termenul pe care l-am avut a depus intampinare si ... (vezi toată discuția)
Reprezentare conventionala Chestiuta Chestiuta Buna ziua., Am depus o contestatie la executare respinsa de instanta, fond si apel. Insa am contestat lipsa calitatii de reprezentant legal si sau ... (vezi toată discuția)
Semnatura fara imputernicire avocatiala cris_deo cris_deo buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o ... (vezi toată discuția)