Buna seara.
Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de reprezentant conventional si legal. La dosar era depusa o intampinare insa facea referire doar la firna fara a specifica numele reprezentantului legal si nu era semnata trecut doar cf. contract.
Azi am intrat in posesia unei alte imputerniciri care a fost emisa intr-un alt dosar in alt judet, alt debitor in 2021. Am constatat ca ambele au la baza acelasi contract de reprezentare , nu au specificat numele reprezentantului legal si nici nu sunt semnate de acesta. Mi se pare nelegal, pot solicita rejudecare pe baza acestei descoperiri? multumesc
Celelalte imputerniciri nu au relevanta. Daca se invoca lipsa calitatii de reprezentant atunci cand exista in dosar o imputernicire, trebuie facuta vorbire despre motive: de ce nu este valabila, daca este de ce nu emana de la X etc. Nu se invoca si gata. Se duce discutia exact spre elementele lipsa din imputernicire pentru a o face valabila sau spre lipsa calitatii de reprezentant a celui care a semnat contractul, adica presedintele. Nu vad temei in baza altor imputerniciri, ce treaba au ele? Niciuna.
Buna ziua,
Au fost invocate aceste aspecte , a fost invocat inclusiv faptul ca nu exista nici un act din care sa reiasa calitatea de reprezentant legal, iar din imputernicire nu reiese faptul ca a fost emisa pe baza vointei reprezentantului legal, intrucat clientul reprezentat este SC X SRL, fara a se specifica si numele reprezentantului legal. Au fost facute si alte referiri.
Instanta, nu a motivat aceasta exceptie luand in calcul si argumentele noastre ci a spus doar ca referitor la lipsa calitatii de reprezentant conventional se constata ca la dosarul cauzei este atasata o imputernicire avocatiala fila... si respinge exceptia.
De asta am intrebat daca , avand in vedere si celelalte 2 imputerniciri gasite acum , pot cere revizuire/ contestatie in anulare .
Contractul de asistenta juridica (CAJ) se incheie intre forma de exercitare a profesiei si client, persoana fizica sau juridica. In cazul persoanei juridice se mentioneaza in CAJ denumirea persoanei juridice si reprezentantul acesteia.
Se poate incheia un CAJ cadru in baza caruia sa se presteze servicii avocatiale nedeterminate, in sensul reprezentarii exclusive in cadrul unui/ unor dosare sau pe anumite spete.
Cu titlu de exemplu, poate exista un CAJ incheiat in 2010 in baza caruia se presteaza si astazi servicii juridice de reprezentare si consultanta juridica.
Intelegerea avocatului cu clientul sau nu va priveste pe dumneavoastra.
Ulterior, la emiterea imputernicirii avocatiale se mentioneaza numele clientului, persoana juridica in acest caz, fara a se mentiona si reprezentantul legal al acesteia intrucat o astfel de mentiune nu este necesara si obligatorie, indiferent de ce apreciati dumneavoastra ca ar trebui.
La fel si cu semnatura, avocatul are posibilitatea sa mentioneze in campul semnatura ”conform contract”.
Exceptiile invocate de dumenavoastra ”ar fi tinut” daca avocatul nu isi dovedea calitatea de reprezentant conventional prin depunerea imputernicirii - acesta fiind actul cu care avocatul isi dovedeste calitatea de reprezentant al clientului.
Cu privire la calitatea reprezentantului legal trebuie sa dovediti cine este adevarul reprezentant legal sau sa arati viciile reprezentarii legale.