avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Apartament

Bună ziua, am nevoie de un sfat juridic legat de o succesiune.

Locuiesc de mic într-un apartament care a fost deținut de bunicii mei. Bunicul a decedat acum 8 ani, însă nimeni nu a deschis succesiunea după el (nici bunica, nici copiii lor). În toți acești ani, eu am locuit împreună cu bunica, m-am ocupat de întreținerea apartamentului și de îngrijirea ei.

Bunica este în viață și mi-a făcut un testament notarial prin care mă desemnează legatar universal pentru întreg patrimoniul său, cu obligația de a avea grijă de ea până la deces și de a mă ocupa de funeraliile sale.

Menționez că bunica are moștenitori rezervatari (tatăl meu și mătușile mele), care nu au contribuit în niciun fel la îngrijirea bunicilor și nu s-au implicat în administrarea apartamentului. Dorința bunicilor mei a fost ca eu să moștenesc apartamentul, însă bunicul nu a lăsat un testament.

Întrebările mele sunt:

Dacă nimeni nu a deschis succesiunea după bunicul timp de 8 ani, pot argumenta că ceilalți moștenitori au renunțat tacit și că am moștenit singur partea lui prin acceptare tacită?
După decesul bunicii, pot înlătura moștenitorii rezervatari, având în vedere că nu au contribuit la întreținerea și îngrijirea ei?
Ce pași legali trebuie să urmez pentru a mă asigura că pot intra în posesia apartamentului fără probleme?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Testament roxandrei roxandrei Buna ziua, sunt posesoarea unui testament cu ,,titlul universal conform art. 894 COD CIVIL''pentru bunuri mobile de la sora mamei.Mentionez ca suntem 3 frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament oticamy oticamy Buna ziua, Matusa mea (sora bunicii mele) are un apartament si nu are copii. A fost casatorita dar a divortat acum vreo 30 de ani. Matusa si bunica au mai ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un testament? iconita iconita Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica ... (vezi toată discuția)