Buna ziua. Am doua spete pentru care as avea nevoie de raspuns...
1) Prietenul meu are buletinul expirat si incearca de o luna fara succes sa-l refaca in Comuna Radovanu,unde se afla domiciliul mamei sale. Inainte a locuit in Bucuresti,sectorul 2,unde se afla domiciliul tatalui. Cei de la primaria Radovanu i-au cerut o adeverinta fiscala de la fisc sect.2,desi aceasta cerinta nu apare nicaieri ca ar fi necesara pentru buletin( apar doar urmatoarele,vechiul buletin,certificat nastere,cert.casatorie dupa caz,cerere tip,dovada d e domiciliu sau semnatura celui care te ia in spatiu). Din cate ne-am interesat,este un abuz,dar exista primarii din diferite comune care cer aceasta adeverinta. Este intradevar un abuz,si cum putem sa contracaram la primarie? Mentionez ca le-am cerut de cateva ori sa ne arate legea unde e trecuta aceasta adeverinta,dar au refuzat,pur si simplu ne-au spus ca trebuie adusa,ca nu vrea primaria sa il ia in spatiu daca are datorii,mai exact sa ii preia datoriile,ceea ce mi se pare de rasul lumii,ca doar nu e posibil sa ii preia datoriile nici macar parintii,daramite primaria. Fiscul nici nu iti da aceasta adeverinta fara buletin. Dupa cateva incercari am obtinut adeverinta in care figureaza o amenda de 136lei din anul 2011,de care el nu are habar de ce e luata si pentru ce e luata. S-a dus la Radovanu cu ea,tot nu au vrut sa ii faca buletinul pe motiv ca vor foaia alba,adica sa plateasca amenda si sa o stearga cei de la fisc. A vrut sa o plateasca la ei sau online,nu l-au lasat,au zis ca doar la Bucuresti sa o plateasca si sa vina cu foaia alba,ceea ce iar mi se pare un abuz,ce ii intereseaza pe ei de amenda lii??
2)Cei de la fisc i-au prezentat un proces verbal din 2011 in care figura ca ar fi apelat abuziv la seviciul 112 in Comuna Glina,Popesti-Leordeni. Adevarat ca in 2011 el a lucrat la un depozit in Glina,doar o n9apte in 2011 si ca in acea seara au intrat hotii peste el in depozit si a sunat la 112 pentru ajutor,dar nu a fost abuziv,ci din contra. La o cercetare mai amanuntita a procesului verbal,a observat ca exista 3 semnaturi total diferite la contravenient,dar nici una nu ii apartine,iar el a sunat la 112 pentru a cere legatura la politia Glina,Ilfov,iar procesul verbal este pe Popesti leordeni...
Intrebarea noastra este cum poate contesta aceasta amenda si de ce mai figureaza dupa 14 ani la fisc,nu era normal sa se prescrie dupa 5 ani??
Va multumim anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns:
georgiana.td , utilizator
11:00, 5 Februarie 2025