avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Ca sa fie deblocat contul de salarii pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Ca sa fie deblocat contul de salarii pe veniturile ...

Buna ziua,

Ca sa fie deblocat contul de salarii pe veniturile salariale angajatorul dvs. trebuie sa formuleze raspuns in scris prin care sa confirme infiintarea popririi asupra venitului salarial si banca unde incasati salariul. Pana in acest moment nu s-a primit nici un raspuns.
In masura confirmarii infiintarii popririi de angajator, se ridica poprirea de la banca, doar pe venitul salarial.
Toate bancile unde aveti conturi au calitatea de tert poprit si toate conturile + toate sumele mai putin venitul lunar net din care se retine 1/3, sunt supuse popririi in integralitate pana la recuperarea dosarului.
Acest mesaj mi-a fost transmis de Bej Nicolae Marian caruia i-am cerut deblocarea contului avand in vedere ca salariul meu este compus din salariul net si norma de hrana care nu e inclusa in salariu cum se calculează poprirea 1/3 sau 1/2 din veniturile net sau din venit net + norma de hrana?
Nu exista mentiune expresa in vreo lege, insa in baza deciziei ICCJ 21 din 2015, consisder ca din ea nu se poate calcula si opri vreo suma.
Puteti contestaa in 15 zile de la data popririi.
Se popreste deci 1/3 din net daca aveti o singura executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire cont salariu Alexyo88 Alexyo88 In primul rant tin sa va spun buna ziua!Am si eu o problema si sper sa gasesc aici ajutorul.In anul 2010 am facut o descoperire de card la [],ca urmare a ... (vezi toată discuția)