avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare respinsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare respinsa

Bună ziua! Am facut intabularea unui teren moștenit unde sunt coproprietar. Intre timp alt coproprietar a facut si el demersuri pentru un act aditional la succesiune(deoarece terenul nu era trecut initial in succesiune) .

Intabularea s-a terminat inaintea succesiunii aceluia, dar notarul nu a mentionat in certificatul lui de moștenitor si nr intabularii acelui teren.

Respectivul a facut cerere la OCPI sa fie inscris in CF in locul mamei lui de la care a mostenit, dar OCPI a raspunsx ca:
"15.01.2025 Având în vedere că la data emiterii certificatului de moştenitor nr. 172 din 12.11.2024 emis de BIN "N.I. F. imobilele descrise în acest certificat erau intabulate din data de 05.11.2024 este necesar să menționati în descrierea lor și apartenenta fiecaruia la cărțile funciare deschise și să menționati numarul extrasului de informare folosit, art. 35 din Legea nr. 7/1996 republicata. (în certificatul de moștenitor anexat nu este menționată Cartea Funciară Nr. 52151 R. și nici parcela cadastrală 480 înscrisă în această carte)"

Notarul a spus ca nu mai poate face un act aditional pentru acelasi lucru in care sa specifice ceea ce vor cei de la OCPI

Ce se poate face?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. as avea o intrebare in legatura cu intabularea ... CrisCristina11 CrisCristina11 Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren. Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)