avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

am o nelamurire referitoare la aplicare sporului de vechime. cum se aplica acesta: de ex cand : se aplica la total salariu de baza + alte sporuri ( indemnizatie conducere, cfp, spor fidelitate, spor cdt vatamatoare) sau la doar la salariul de baza?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 00:06, 11 Februarie 2010
Art. 41 alin. (3) lit. d) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 – 2010, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2895/29.11.2006, prevede intre sporurile minime ce se acorda salariatilor, sporul pentru vechime in munca.
Potrivit contractului colectiv unic acest spor este de minimum 5% pentru 3 ani vechime si maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de baza.
Numai bine va doresc !
OUG nr. 1/2010 - unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar
Art. 5. — (1) Incepand cu luna ianuarie 2010, personalul aflat in functie la 31 decembrie 2009 isi pastreaza salariul, solda sau,dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare brut/bruta avute la aceasta data, fara a fi afectate de masurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009 prevazute la art. 10 din Legea nr. 329/2009, care se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) la salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare corespunzatoare functiilor avute la data de 31 decembrie 2009 se adauga cuantumul sporurilor si indemnizatiilor care se introduc in acesta/aceasta, prevazute in notele la anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;
(3) In salariile de baza ale functiilor de executie si ale functiilor de conducere este cuprins in toate cazurile sporul de vechime in munca in cuantumul avut in luna decembrie 2009. In situatia in care in cursul anului personalul de conducere si executie indeplineste conditiile pentru trecerea intr-o alta transa de vechime, se acorda transa corespunzatoare vechimii prin aplicarea procentului la salariul de baza aferent functiei din luna decembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 330 George R George R In luna dec 2009, eram incadrat ca referent specialitate debutant (600 ron). Pe langa sporul de vechimea de 10%, mai beneficiam, conform contractului colectiv ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din concediu ingrijire copil moc_laura moc_laura Buna ziua, am revenit la serviciu din concediul de ingrijire copil pana la varsta de doi ani si m-am confruntat cu urmatoarea problema: sunt functionar public ... (vezi toată discuția)