avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Avem o situatie deosebita in sensul ca s-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Avem o situatie deosebita in sensul ca s-a spart o ...

Buna ziua,
Avem o situatie deosebita in sensul ca s-a spart o teava pe langa bloc, care se presupune ca apartine blocului, administratora nu a informat locatarii cu privire la avarie, ba mai mult a decis singura sa nu inchida apa de sarbatori si a lasat avaria cu apa deschisa 5 zile solicitand apoi locatarilor sa plateasca cota parte pentru consumul a 2000 metri cubi.
Avand in vedere faptul ca nu am fost informati de catre administrator nici de producerea avariei, nu am fost intrebati daca suntem de acord sa nu sisteze apa, ce mijloace legale avem la indemana pentru a nu plati aceste avarii?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:25, 5 Februarie 2025
Buna ziua

Daca avaria a fost la nivelul proprietatii comune a blocului atunci factura trebuie platita, alftel riscati penalitati de intarziere si in cele din urma debransarea. Societatea care se ocupa de furnizarea apei si serviciilor de canalizare are contract cu asociatia de proprietari.

Pierderea e normal sa se imparta pe cota-parte indiviza pentru ca avaria a survenit la partea comuna.

Mai departe, puteti recupera sumele platite in instanta de la cei care sunt gasiti vinovati de aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pierderilor de apa la bloc. danymax77 danymax77 Buna ziua. Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci ,GL. As dori sa intreb daca este normal sa platesc pierderile de apa la nivel de scara,atata timp cat ,nu am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparatie teava de canalizare de pe scara blocului veres_cristian_sm@yahoo.co.uk veres_cristian_sm@yahoo.co.uk As dori sa stiu ca din punct de vedere legal cine are obligatia de a contribui la plata reparatiei unei tevi de canalizare sparte (intre iesirea din scara ... (vezi toată discuția)
Locatar care se opuna conectarii la reteaua de canalizare Dyppie Dyppie Buna ziua, Cartierul rezidential in care locuiesc este format din duplexuri. Cele doua apartamente ale fiecarui duplex au canalizare comuna ce se varsa in ... (vezi toată discuția)