Buna ziua.
Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci ,GL.
As dori sa intreb daca este normal sa platesc pierderile de apa la nivel de scara,atata timp cat ,nu am pierderi de apa la reteaua proprie si dau voie celor de la asociatie sa-mi citeasca si sa verifice apometrele?
Ca exemplu, luna trecuta au fost, 30 m cubi, pierderi pe scara (foarte mult cred eu).
Cand l-am intrebat pe seful asociatiei, mi-a spus ca, nu toata lumea da voie in casa spre a li se citi si verifica apometrele.
Atunci, intreb , de ce nu se impart pierderile la cei care nu vor sa intre in legalitate ?
Ce pot face in cazul de fata ?
Multumesc anticipat
BODEALEX , dupa parerea mea mai trebuie facuta o precizare si anume :
- "diferenta se repartizeaza proportional pe cota parte indiviza "numai atunci cand a avut loc o avarie la partea comuna , adica s a spart o teava si pana s a intervenit pentru a se repara a avut loc o pierdere de apa .
Deasemenea o alta solutie ar fi o " combinatie " intre ce ati propus , adica pe numar de persoane si cota parte indiviza in cazul ca a avut loc acea avarie si alte exemple .
Locatarul plateste contoarul general de apa al furnizorului, nu ce arata apometrul personal.
De regula, e vorba de niste diferente si nu de pierderi.
Raspunsul primit este foarte amplu si acoperitor pentru tot felul de situatii ivite in bloc.
amvirdan daca aceste diferente care este foarte adevarat ca asa se numesc iar in termeni popular " ca nu se pupa " contorul central cu apometrele din apartamente , le putem spune consum comun ca sa le putem incadra pe cota parte indiviza ?
Ne facem ca nu stim de unde mai provin aceste diferente / pierderi ? cand stim ca la ora actuala a luat amploare un nou sport national ! sa fim seriosi .
BODEALEX a dat niste solutii care dupa parerea mea sunt bune dar trebuiesc aplicate dupa ce s a discutat in adunarea generala , nu ca vreau eu sa folosesc solutia : cine consuma cel mai mult sa l incarc pentru ca , consuma si ca o parere personala cea mai buna solutie ar fi pe numar de persoane , asta in cazul cand nu exista vreo avarie la partea comuna .
Plata diferenta apa
Rock
Care sunt reglementarile in domeniul calcularii/alocarii diferenţelor la consumul de apa constatate intre apometrul de pe scara si cele ale locatarilor. Cum ... (vezi toată discuția)