avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pierderilor de apa la bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pierderilor de apa la bloc.

Buna ziua.
Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci ,GL.
As dori sa intreb daca este normal sa platesc pierderile de apa la nivel de scara,atata timp cat ,nu am pierderi de apa la reteaua proprie si dau voie celor de la asociatie sa-mi citeasca si sa verifice apometrele?
Ca exemplu, luna trecuta au fost, 30 m cubi, pierderi pe scara (foarte mult cred eu).
Cand l-am intrebat pe seful asociatiei, mi-a spus ca, nu toata lumea da voie in casa spre a li se citi si verifica apometrele.
Atunci, intreb , de ce nu se impart pierderile la cei care nu vor sa intre in legalitate ?
Ce pot face in cazul de fata ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danymax77 , utilizator 22:38, 14 Decembrie 2015
Este vorba despre documentul la care ati facut Dumneavoastra referire , de gestionare a apei unde am mai spus si mai spun :
- Pana acum cateva luni aceste pierderi , ei le spune consum comun , se facea pe numar de persoane si acum se face pe cota parte indiviza , de aceea am solicitat in baza carui document a facuta aceasta trecere .
Problema care se pune esta acest consum numit pierderi care este foarte mare luna de luna unde eu ca proprietar trebuie sa mai fiu incarcat peste ce am consumat cu 1.5 metri atat la apa rece cat si la apa calda .
Luna de luna aceste pierderi pe asociatie este in jur de 150 - 200 metri cubi la apa rece si in jur de 100 metri cubi la apa calda la un total de 4 scari a 44 apartamente , e mult e putin ? de aceea intreb si eu in stanga in dreapta ce pot sa fac pentru ca cei care trebuie sa se ocupe au alte treburi , isi maresc salariile , isi pun oameni pentru cititul acestor apometre fafa ca eu proprietar sa fiu de acord etc, de aceea va solicitam solutii .
Pana la urma voi gasi o rezolvare , sa treaca sarbatorile si mai vedem ce solutii mai dati si Dumneavoastra .
Multumesc celor care au raspuns dar, nu-mi e clar cum as putea sa rezolv problema, din mai multe motive:

1).Exista doua tipuri de contract, unul intre furnizor si consumator,si unul intre asociatia de locatari si consumator, iar furnizorul si asociatia de locatari, nu respecta multe parti din contract.(legea trebuie respectata doar de consumator ?)
2).De ce nu se impart pierderile, la locatarii care nu dau voie in apartament (ar trebui facuta o lege speciala pe acest segment).
3).Au aparut apometrele cu citire de la distanta, care ar trebui sa rezolve problema, si conform contractului, costul,ar trebui sa fie suportat de furnizor. [ link extern ]
4).Institutia A.N.P.C nu are nimic de spus cand consumatorii "de buna credinta", sunt furati de furnizori, in cardasie cu reprezentantii asociatiilor de locatari .
5).De ce trebuie sa suporte doar consumatorul, pierderile sau "diferentele" care sunt inregistrate . Furnizorul nu-si asuma nimic?
PS. As putea sa continui dar, doleantele mele si ale multor consumatori, nu vor avea un raspuns care sa multumeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Plata diferenta apa Rock Rock Care sunt reglementarile in domeniul calcularii/alocarii diferenţelor la consumul de apa constatate intre apometrul de pe scara si cele ale locatarilor. Cum ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)