avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mostenita partial inainte de casatorie, cote dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mostenita partial inainte de casatorie, cote dupa deces

Daca mama avea o casa mostenita de la parintii ei astfel: in cota de 3/8 inainte de casatorie, si in cota de 5/8 dupa casatorie, ce cota din casa ii revine sotului supravietuitor dupa decesul mamei, avand in vedere ca vine in concurenta doar cu un descendent al ei si atat?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Laura112345, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:20, 5 Februarie 2025
Sotul supravietuitor, mosteneste 1/4 din tot ce are in proprietate sotul decedat, la data decesului, daca are si copii.
Sunt proprii bunurile modtenite chiar daca era casatorita.

Dar cine va proorocit cine moare primul dintre soti'?
Dapix, utilizator
este fapta deja implinita , nu e o prezicere
Cum v-am mai zis, copilul mosteneste cota de 75% iar sotul supravietuitor cota de 25%.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Mama are dezbătută moștenirea după tatăl ei e proprietara, ... Magie1 Magie1 Mama are dezbătută moștenirea după tatăl ei e proprietara, are o casa,are un apartament care la avut cu barbasu decedat,e cu cineva daca se căsătoresc ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)