avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Minor în vârstă de 3 ani aflat în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Minor în vârstă de 3 ani aflat în sistem de protecție ...

Bună ziua!Minor în vârstă de 3 ani aflat în sistem de protecție la asistent maternal.
Eu ca mamă am primit decizie cum ca trebuie sa plătesc 1/4 din salariu ca o contribuție pentru sediu DGSPC,pot sa fiu scutita de aceasta contribuție având în vedere ca sunt și în concediu de creștere copil pentru cel de al doilea copil?
As vrea sa depun o cerere în instanta pentru a reduce suma sau a nu plăti.deloc aceasta contribuție.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 07:40, 12 Februarie 2025
Decizia mentionata este o hotarare judecatoreasca? Urmaresc de cativa ani subiecte despre pensie de intretinere si nu am mai vazut vreo situatie asemanatoare, sa fie parintele obligat sa plateasca pentru copil aflat in plasament. Parintii au obligatia, este posibil, dar ar fi situatii exceptionale, nu e cazul dvs.

Imi aduc ca am vazut o postare acu vreo doua luni, o mamica minora la data nasterii, i se pretindea sa aiba venituri peste medie pentru i se da copilul, ceea ce este absurd.

Daca e hotarare judecatoreasca ... cereti micsorare, nu cereti sa nu platiti ... puteti cere sa se stabileasca in suma fixa... de ex 200 de lei... dupa posibilitati... instanta poate admite in situatii exceptionale.

Daca nu-i hotarare judecatoreasca, nu cunosc sa existe vreo procedura prin care dgsapc sa poata stabili pe cale administrativa... posibil sa fie abuz, sa va determine sa renuntati definitiv la copil?

Daca copilul are nevoi medicale, extraordinare... parintele trebuie sa-si abandoneze copilul pentru a i se oferi ingrijiri in cazul in care parintele nu are posibilitati?

Nu inteleg ce vreti sa ziceti ... s-a facut dosar de adoptie? Este noaptea mintii, pareti a fi victima a atator abuzuri.

Incercati sa gasiti avocat. Puteti sa oferiti un avans, sa platiti esalonat... poate trebuie doar sa va redacteze. Puteti sa contactati avocati si din alte judete.

Unii posibil sa va judece, sa zica ca-i pentru binele copilului, ca-i corect, normal...

Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. De mii de ani mama este cea care, in mod obisnuit, se ingrijeste de copil.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Da,Dgspc a cerut aceasta pensie de întreținere pentru minor și instanta a aprobat.
Deci este hotărâre judecătorească,mi.a venit citație unde scrie:
Citez:Referitor la obligația de întreținere instanța va dispune obligarea mamei la plata către acesta a unei pensii de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete realizate lunar pana pe data de 15 a fiecărei luni de la prezenta hotărâre pana la majoratul minorului.
Deci da,ele (Doamnele de la Dgspc )au dus copilul la un centru psihologic unde au pus diagnosticul de autism spunând în instanța ca nu doresc sa dea curs procesului de reintegrare și trimit dosarul la judecătorie cu propunerea de adopție fiindcă familia nu își permite terapia.
Am făcut o cerere pentru micșorarea pensiei alimentare și acum aștept sa vad decizia judecătorului.
Drept urmare sper ca judecătorul sa nu accepte sa deschidă dosarul pentru adopție și sa sper în continuare ca nu îmi pierd copilul..

c123456 a scris:

Decizia mentionata este o hotarare judecatoreasca? Urmaresc de cativa ani subiecte despre pensie de intretinere si nu am mai vazut vreo situatie asemanatoare, sa fie parintele obligat sa plateasca pentru copil aflat in plasament. Parintii au obligatia, este posibil, dar ar fi situatii exceptionale, nu e cazul dvs.

Imi aduc ca am vazut o postare acu vreo doua luni, o mamica minora la data nasterii, i se pretindea sa aiba venituri peste medie pentru i se da copilul, ceea ce este absurd.

Daca e hotarare judecatoreasca ... cereti micsorare, nu cereti sa nu platiti ... puteti cere sa se stabileasca in suma fixa... de ex 200 de lei... dupa posibilitati... instanta poate admite in situatii exceptionale.

Daca nu-i hotarare judecatoreasca, nu cunosc sa existe vreo procedura prin care dgsapc sa poata stabili pe cale administrativa... posibil sa fie abuz, sa va determine sa renuntati definitiv la copil?

Daca copilul are nevoi medicale, extraordinare... parintele trebuie sa-si abandoneze copilul pentru a i se oferi ingrijiri in cazul in care parintele nu are posibilitati?

Nu inteleg ce vreti sa ziceti ... s-a facut dosar de adoptie? Este noaptea mintii, pareti a fi victima a atator abuzuri.

Incercati sa gasiti avocat. Puteti sa oferiti un avans, sa platiti esalonat... poate trebuie doar sa va redacteze. Puteti sa contactati avocati si din alte judete.

Unii posibil sa va judece, sa zica ca-i pentru binele copilului, ca-i corect, normal...

Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. De mii de ani mama este cea care, in mod obisnuit, se ingrijeste de copil.

Buna ziua,
Instanta de judecata va analiza, cu prioritate, cererea de reducere a cuantumului pensiei de intretinere.

Daca minorul va fi reintegrat in familia de origine, nu veti mai plati pensie de intretinere.
Nu cunosc exact procedura adoptiei, dar daca nu se gasesc adoptatori dornici sa cheltuie mii de lei pe terapii, tot statul plateste. Sistemul de protectie trebuia sa faca demersurile de reintegrare in momentul in care ati aratat ca acea stare de incapacitate a incetat.

Daca nu ati fost decazuta din drepturile parintesti... aveti drepturi si indatoriri, chiar de a decide cu privire la terapia pe care o urmeaza copilul. Poate vreti sa-l consulte un neuropsihiatru, poate vreti alta terapie sau alta clinica. Oricum terapia ABA e controversata.

Am mai vazut postari pe aici care m-au pus pe ganduri, trebuie cercetat... sa puna statul diagnostic si sa oblige sa se urmeze terapia intr-un anume fel, ba chiar sa decada parintii din drepturi...

Diagnosticarea in spectru autistic este foarte complexa. Nu stiu ce-i mai invata la facultate, dar in urma cu vreo 20 de ani in Romania ii invata sa se uite la parinti, sa puna diagnostic in functie de situatia parintilor... daca parintii sunt mai amarati si prostuti copilul sa fie diagnosticat cu retard mintal, daca parintii sunt instariti si au realizari atunci copilul in spectru autist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana in intretinere parinti divortati gina2010 gina2010 Buna ziua, daca salariatul meu este divortat de sotie, copilul de 7 ani fiind dat de catre instanta mamei, tatal il poate lua in intretinere la firma unde ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru minor in intretinere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, Fiti amabili, in urma divortului copilul minor se afla in intretinerea mamei; aceasta depune la angajator declaratia contribuabilului prin care ... (vezi toată discuția)
Deducere ptr copil jeaurel jeaurel Sunt divorțat...avem custodie comună. Copilul are domiciliul la fosta...plătesc pensie de întreținere 25% din venit...Va rog daca se poate....am dreptul ... (vezi toată discuția)