avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vizita Disciplina in constructii sector 5, ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vizita Disciplina in constructii sector 5, ajutor

Buna ziua! Locuiesc intr-o casa construita in anii 30, P+2. Eu locuiesc la parter, iar vecinii in cauza la etaj 1.

Am semnalat la Disciplina in Constructii, prin avocat, faptul ca vecinii mei au daramat atat in apartamentul lor, cat si in pivnita de sub apartamentul meu, pereti. Acestia au venit, nu stiu ce au discutat cu vecinii (eu nu eram acasa) insa mi-au lasat mie la cutia postala o notificare (nu mi-au trecut numele ci doar "proprietar imobil") in care mi se cere sa aduc actele casei si autorizatia de constructie la sediul lor. Cum se poate asa ceva si pentru ce? Am sunat la nr de pe foaia de hartie pentru a stabili o intrevedere.
Mentionez ca am anvelopat etajul meu, anul trecut, insa am respectat arhitectura casei si pe cat posibil culoarea (am facut-o tot gri, in conditiile in care restul casei este un gri murdar - nimeni nu a spalat-o sau renovat-o dupa ce a fost construita, deci de aproape 100 de ani). Si nu, nu este monument istoric sau construita in zona construita protejata.
A ramas sa vina vineri (maine) la ora 11.
Cum sa procedez? Este legal? Nu ar fi trebuit sa primesc o notificare nominal si in urma unei sesizari, plangeri, ceva? Este legitim ce se intampla?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
margot80, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinii mei doresc sa anvelopeze blocul. (sector 2, ... oana_miew oana_miew Buna ziua. Vecinii Mei doresc sa anvelopeze blocul. (Sector 2, 6 apartamente). Intre timp, cel Care a initiat actiunea, sustine ca, cf. art11, alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Este sau nu indiviziune fortata??? coman ioan coman ioan Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am cumparat de la stat un apartament intr-o casa veche de peste 200 de ani.Casa are parter (un magazin) si ... (vezi toată discuția)