avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! In urma unor discuții cu angajatorul mi sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! In urma unor discuții cu angajatorul mi sa spus în ...

Buna ziua! In urma unor discuții cu angajatorul mi sa spus în fața că dacă nu îmi convine să îmi dau demisia ( sa întâmplat într-o zi de vineri), sâmbătă m-am prezentat că de obicei la munca, am stat 8 ore iar seara primesc cu telefon de la angajator că mă așteaptă duminică să ii predau cheile și că de luni nu mai am ce caută la munca.
Luni dimineață m-am prezentat la sediul firmei și am solicitat în scris faptul că nu mă mai primește la serviciu, însă angajatorul a zis că nu poate să îmi dea așa ceva deoarece începând de azi( luni) sa înaintat procedura de desființare a postului și o sa fiu concediata.( Asta însemnând și preavizul meu de 20 de zile?) Mai aveam zile de concediu de odihna aferente anului 2024 pe care le efectuez in momentul acesta.
Întrebarea mea este, daca in timpul acesta eu îmi găsesc alt loc de muncă trebuie sa îmi depun demisia sau pot sa plec? Doresc să depun demisia la zi.
Cum mă va afecta pe viitor?
Cel mai recent răspuns: Preda E. Diana , utilizator 11:24, 6 Februarie 2025
1. Daca va gasiti de munca in perioada preavizului, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor.

2. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua,

Art 81 (8)- Codul muncii
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost obligata sa lucrez cu 40 de ore peste programul normal in preaviz si nu m-am mai prezentat la lucru gyutza_89 gyutza_89 Buna ziua,am si eu o problema .Lucrez la o firma de peste 1 an si recent mi-am dat demisia specificand de preavizul de 20 de zile.Inainte de acest lucru eu am ... (vezi toată discuția)
Demisie ionny-ionela ionny-ionela lucrez la o societate comerciala post vanzatoare doresc sa stiu daca pot da demisia fara sa intru in preaviz? motivul este ne platirea zilelor de sambata si ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa concediul de odihna Cornelia Oprisan Cornelia Oprisan Buna seara , lucrez la aceasta firma de 7 luni , mi se aproba concediul de odihna doar 7 zile lucratoare si vreau la intoarcere sa-mi dau demisia cf art 81 ... (vezi toată discuția)