Buna ziua,am si eu o problema .Lucrez la o firma de peste 1 an si recent mi-am dat demisia specificand de preavizul de 20 de zile.Inainte de acest lucru eu am lucrat o saptamana incontinuu ,asta insemnand 60 de ore(luni-duminica).A doua saptamana mi-au spus ca mai trebuie sa lucrez o saptamana intreaga astfel acumulandu-se 120 de ore.Eu deja incepusem preavizul de 20 de zile,lunea si sambata nu m-am mai prezentat la lucru .Vinerea m-am certat cu superiorii pe motiv ca sunt prea multe ore in 2 sapt.si nicio zi libera.Le-am spus ca vreau sa plec mai repede pentru ca este inadmisibil sa ma puna sa lucrez asa mult si m-au amenintat cu desfacearea contractului cu lit i.Avand in vedere faptul ca eu inca sunt in preaviz dar nu m-am mai prezentat la lucru pot sa imi faca ceva legal?
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
2. Dvs trebuia sa invocati art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Neacordarea repausului saptamanl este o incalcare a obligatiilor asumate de angajator la incheierea c.i.m.