avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost obligata sa lucrez cu 40 de ore peste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost obligata sa lucrez cu 40 de ore peste programul normal in preaviz si nu m-am mai prezentat la lucru

Buna ziua,am si eu o problema .Lucrez la o firma de peste 1 an si recent mi-am dat demisia specificand de preavizul de 20 de zile.Inainte de acest lucru eu am lucrat o saptamana incontinuu ,asta insemnand 60 de ore(luni-duminica).A doua saptamana mi-au spus ca mai trebuie sa lucrez o saptamana intreaga astfel acumulandu-se 120 de ore.Eu deja incepusem preavizul de 20 de zile,lunea si sambata nu m-am mai prezentat la lucru .Vinerea m-am certat cu superiorii pe motiv ca sunt prea multe ore in 2 sapt.si nicio zi libera.Le-am spus ca vreau sa plec mai repede pentru ca este inadmisibil sa ma puna sa lucrez asa mult si m-au amenintat cu desfacearea contractului cu lit i.Avand in vedere faptul ca eu inca sunt in preaviz dar nu m-am mai prezentat la lucru pot sa imi faca ceva legal?
Cel mai recent răspuns: gyutza_89 , utilizator 12:52, 8 Mai 2012
1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Dvs trebuia sa invocati art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Neacordarea repausului saptamanl este o incalcare a obligatiilor asumate de angajator la incheierea c.i.m.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz. DanielRhp DanielRhp Buna ziua, am si eu o intrebare, in ziua de azi te poate obliga angajatorul sa stai in preaviz? Eu lucrez la un magazin alimentar si i-am spus angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - repausul săptămânal (cum se acorda?) ctbv2015 ctbv2015 In temeiul art. 137 Codul muncii - Repausul săptămânal se acorda conform alin.1 in 2 zile consecutive, de regula sambata si duminica. In alin. 2 se ... (vezi toată discuția)
Lucrat peste program, preaviz, demisie, consecinte daca nu se sta pana la capat in preaviz Minierocks Minierocks Buna ziua! Am probleme in cu patronii magazinului la care lucrez.Ne tin la lucru pe mine si pe colegi doua week-end-uri pe luna 14 ore sambata si 11 ore ... (vezi toată discuția)