avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Bună ziua, o lămurire va rog privind plata unui ...
Discuție deschisă în

Bună ziua, o lămurire va rog privind plata unui concediu medical ...

Bună ziua, o lămurire va rog privind plata unui concediu medical cod 14 ( neoplazii) cu cât este renumerat?
Eu știam ca este achitat 100% de către stat, conform salariului minim Brut pe economie pe anul 2024 cu toate astea persoana în cauza în ultimele 6luni decand are acest cod de medical 14, incaseaza sume pana în salariu minim brut pe economie, sumele fiind: 2800, 2900lei,3000lei, cele mai mari sume primite.
Întrebarea mea este va rog, exista vreo ordonanță data de către guvern sa fie tăiat bolnavilor de cancer indemnizația concediului medical de la 100% la mai puțin...?
Iar a doua întrebare ar fi dacă este la dispoziția și dorința angajatorului dacă sa achite bonificatia primita peste salariu minim pe economie pt angajați, iar personalului aflat în concediu medical sa NU beneficieze de acestă bonificație.
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical cod 14 georgestan georgestan Ce valoare are cuantumul lunar primit dintr-un salariu de 2800 ron daca pacientul este în concediu medical cu codul 14 (boli de cancer)? (vezi toată discuția)
Plata concediu medical LEONY2003 LEONY2003 Cu o intrebare va deranjez: daca am salariul minim pe economie 800 ron si am concediu medical cu cod de diagnostic 14 neoplazie (leucemie), cati bani trebuie ... (vezi toată discuția)
Nedumerire concediu medical crocoi crocoi Buna ziua,am fost operat de cancer gastric acum 5 luni,beneficiez de concediu medical pe cod 14(neoplazii),care spune ca este platit 100%.Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)