avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua! In anul 2024, 5 parinti am stabilit de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua! In anul 2024, 5 parinti am stabilit de comun acord ...

Buna ziua!
In anul 2024, 5 parinti am stabilit de comun acord sa infiintam o asociatie la un liceu, devenind impreuna membri fondatori al acestei asociatii. Am fost numita presedinte al acestei asociatii si am reusit ca in decembrie 2024 sa perfectez toate documentele, sa o inregisrez la ANAF, Judecatorie, am deschis cont bancar si am inscris asociatia in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, deci asociatia este infiintata legal. Acum a intervenit o problema, si anume: desi inca de la bun inceput s-a stabilit ca asociatia sa fie infiintata doar pentru strangerea de fonduri, donatii si realizarea unor proiecte viitoare pentru sustinerea scolii si a elevilor, 2 dintre membrii fondatori ne impun atat mie in calitate de presedinte cat si celorlalti 2 membri fondatori care sunt vicepresedinti, sa facem lucruri cu care nu suntem de acord. Problema este ca s-au creat anumite tensiuni pe fondul orgoliilor, iar eu in calitate de presedinte impreuna cu cei 2 vicepresedinti nu suntem de acord cu aceste impuneri venite din partea celorlalti 2 membri fondatori si intentionam sa desfiintam asociatia deoarece din cauza acestor divergente care au intervenite chiar de dupa punerea la punct a asociatiei d.p.d.v. legal pana in prezent nu a avut loc nici o sedinta, contul asociatiei este zero lei si nici nu avem membrii inscrisi in asociatie. Avand in vedere situatia relatata va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru desfiintarea acestei asociatii.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Crr renuntare acordare personalitate juridica vidus vidus Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine, asa ca apelez din nou la ajutorul colegilor cu o exeprienta mai mare. In urma cu ceva timp am depus la ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda pentru a sesiza autoritatile in situatia de fals si uz de fals ST170 ST170 Buna ziua, in anul 2016 am intemeiat o Asociatie impreuna cu inca 5 persoane, fiind membrii fondatori. Deoarece asociatia are scop lucrativ (lucru netrecut in ... (vezi toată discuția)
Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)