Ne-am căsătorit în România, am divorțat în UK în 2023. Avem 2 copii în urma mariajului.
Doresc să aplic pentru recunoașterea divorțului în România, am de finalizat câteva acte aici. Copiii sunt în UK cu mine ( mama)
Fostul soț nu își vede copiii, nu vrea să le refacem pașapoartele ( care sunt expirate)
Ce căi sunt , pentru a reface pașapoartele copiilor? Nu doresc decât să le aibe valabile pentru statut aici și pentru școli.
Pentru recunoașterea divorțului în România trebuie sa va adresați tot instantei de judecata.
Pentru refacerea actelor de calatorie ale copiilor trebuie sa deschideți un alt proces în UK și sa solicitati suplinirea acordului tatalui în aceasta privința.
Totuși, dacă în UK ați solicitat și obținut sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copiilor atunci nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Contactați un avocat în România pentru procedura de recunoaștere a divorțului care sa va sprijine cu acest demers.
Copiii sunt cetățeni români, după divorț aici nu am aplicat pentru custodie- nu este obligatorie- copiii au rămas cu mine , așa ne-am înțeles.
Dacă aplic aici pentru custodie, pot aplica singură pentru pașapoartele lor Românești? Sunt confuză de legile din Romania, simt ca sunt mai mult împotriva noastră și nu pentru a ne ajuta.
Mulțumesc anticipat