avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoasterea tardiva a copilului de catre tata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoasterea tardiva a copilului de catre tata

Buna ziua,as avea nevoie de ajutor.
Am doi copii pe care in certificatul de nastere i-am recunoscut doar eu ca mama,tatal fiind plecat in strainatate. Acum ,eu si tatal ne-am casatorit in Italia si in acelasi moment tatal a recunoscut si copii.
M-am dus la consulat ca sa refac certificatele de nastere cu numele de familie al tatalui,dar acolo mi s-a spus ca nu se poate face nimic,trebuie sa mergem in tara ,la starea civila unde am facut prima data certificatele de nastere. Intrebarea mea este cat dureaza schimbarea certificatelor de nastere si daca are un cost.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Monicaelisabeta, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului alexandrabz alexandrabz nefiind casatorita cu tatal copilului cum poate recunoaste acesta copilul dupa nastere? mentionez ca momentan e plecat din tara si o sa revina cam la o luna ... (vezi toată discuția)
Crds - pasaport expirat ssimonab ssimonab Buna.sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate.(italia). pe pasaport am mentiunea \\"titularul acestui pasaport are domiciliul in strainatate\\",deci ... (vezi toată discuția)