avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului

nefiind casatorita cu tatal copilului cum poate recunoaste acesta copilul dupa nastere? mentionez ca momentan e plecat din tara si o sa revina cam la o luna dupa nasterea copilului
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 26 Noiembrie 2016
Buna seara,
Poate merge la orice notar si sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca este tatal copilului.
Cu aceasta declaratie se merge la starea civila si sa trece numele sau pe certificatul de nastere al minorului.
Daca e in strainatate poate sa mearga fie la un notar din tara unde se afla fie la consulatul (ambasada) Romaniei de acolo si da aceasta declaratie copilul avand de la nastere numele sau pe certificatul de nastere.
Daca il da la un notar sa-l transmita urgent pentru a-l putea traduce si legaliza si in Romania.
Nu are sens in opinia mea sa va complicati , declaratiile astea date in strainatate costa destul.
Il inregistrati dvs fara tata si cand vine, mergeti la starea civila, tatal il recunoaste si veti schimba si numele daca vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Tatal, cetatean strain, poate recunoaste copilul fara a veni in romania? CristiFinn CristiFinn Buna ziua, prietenul meu se afla intr-o situatie dificila si de aceea va cer ajutorul. El este cetatean strain si in urma unei relatii de durata cu o romanca, ... (vezi toată discuția)