avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Tatal, cetatean strain, poate recunoaste copilul fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Tatal, cetatean strain, poate recunoaste copilul fara a veni in Romania?

Buna ziua, prietenul meu se afla intr-o situatie dificila si de aceea va cer ajutorul. El este cetatean strain si in urma unei relatii de durata cu o romanca, a rezultat un copil care nu a implinit inca un an.Cei doi s-au despartit in conditii amiabile si tatal trimite regulat mamei o suma de bani pentru copil dar nu a putut ajunge in Romania pentru a-l recunoaste si nici nu poate veni pentru o perioada destul de lunga de timp. Pentru ca tatal doreste ca acest copil sa ii poarte numele si il recunoaste si mama fiind de acord, va intreb ce se poate face legal pentru ca tatal sa apara in certificatul de nastere fara a veni in Romania. Poate merge la ambasada Romaniei din tara unde locuieste si sa de-a o declaratie oficiala in care isi recunoaste copilul? Sau in fata unui avocat sau la tribunal acolo? Astept ajutorul dvs intrucat eu nu am stiut ce sa il sfatuiesc! Va multumesc.
Nu stie nimeni?!
La ambasada, consulat sau la un notar... depinde de tara.
Cu numele, trebuie si acordul tatalui.
Recunoasterea este un act irevocabil, nemaiputându-se reveni asupra acesteia dupa ce a fost facuta.Recunoasterea este un act personal, care nu poate fi îndeplinit decât de catre tata. Recunoasterea poate fi facuta prin declaratie la serviciul de stare civila, prin inscris autentic sau prin testament. Prietenul dvs. poate da o declaratie pe proprie raspundere la un notar care are apostila de la Haga, tot aici face o procura prin care va imputerniceste pe dvs. sa depuneti declaratia la starea civila. Dvs.traduceti si legalizati declaratia si imputernicirea dupa care le depuneti la starea civila.
Multumesc foarte mult de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor crina_nico crina_nico buna seara ..care sunt regulile pentru a trece copilul pe numele tatalui( cu acordul tatalui) tatal italian ,nu suntem casatoriti dar locuim impreuna in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatorie (la nastere), tatal absent din tara llauraoana llauraoana Buna ziua, Am si eu o problema si am tot umblat din stanga in dreapta si nimeni nu poate sa ma lamureasca si pe mine. Eu in apx 2 luni voi avea un copil ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)