avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cu uzufruct viager pe numele minorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cu uzufruct viager pe numele minorului

Contract cu uzufruct viager pe numele minorului. Sot si sotie au achizitionat 0 casa pentru care au facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe numele fiului minor. Dupa decesul sotului, fiul sotului din prima casatorie a deschis succesiune din proprie initiativa si pretinde ca are drept de mostenire asupra acestei case. De mentionat ca, sotia a contribuit cu jumatate din suma platita pe casa, bani rezultati din vanzarea casei mamei acesteia lasata ei ca mostenire(exista acte doveditoare).
Intrebare: Are dreptul la mostenire fiul tatalui din prima casatorie?

Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Sahasrara, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:54, 7 Februarie 2025
si fiul minor a platit suma din contract? a avut o mostenire anterioara? daca nu, suspiciunea de donatie mascata este de sustinut (ceea ce probabil ca a si invocat fiul celalalt). daca sotia poate dovedi contributia, are drept de creanta. dar pana atunci, toti trei sunt mostenitori.

Intrebare: Are dreptul la mostenire fiul tatalui din prima casatorie?

Fiind descendent de gr 1, normal ca are dreptul la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant si urgent anca banciu anca banciu Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)
Am fost informati de la primarie ca socrul meu a facut contract ... Anda13 Anda13 Am fost informati de la primarie ca socrul meu a facut contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager cu sotia lui legala, dar care nu este mama sotului meu. ... (vezi toată discuția)