avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu suspendare ...

Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu suspendare sub supraveghere de 2 ani ultima întrevedere a fost în 6.02.2025 . Când ar trebui sa am cazierul curat sau când aș putea opta pentru reabilitarea judecătorească
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:03, 10 Februarie 2025
Buna ziua. Daca pedeapsa a fost cu suspendarea executarii pedepsei, atunci este incidenta reabilitarea de drept si nu cea judecatoreasca. Reabilitarea intervine in 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere.
165. - Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Termenul de reabilitare se calculează de la data încheierii executării pedepsei principale sau de la data prescripției acesteia. Dacă pedeapsa este o amendă, termenul curge de la momentul plății integrale a amenzii sau de la momentul stingerii acesteia în orice alt mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pedepsei din cazier kozmaalina kozmaalina Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce procedura trebuie sa urmam pentru stergerea unei condamnari penale cu suspendare din cazier. Va Multumesc. (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoasca? dani_nastase dani_nastase Buna seara.In data de 22.09.2015 am fost condamnata definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, termenul de incercare de 3 ani. As vrea sa stiu data la ... (vezi toată discuția)