Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu suspendare sub supraveghere de 2 ani ultima întrevedere a fost în 6.02.2025 . Când ar trebui sa am cazierul curat sau când aș putea opta pentru reabilitarea judecătorească
Buna ziua. Daca pedeapsa a fost cu suspendarea executarii pedepsei, atunci este incidenta reabilitarea de drept si nu cea judecatoreasca. Reabilitarea intervine in 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere.
165. - Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune. Termenul de reabilitare se calculează de la data încheierii executării pedepsei principale sau de la data prescripției acesteia. Dacă pedeapsa este o amendă, termenul curge de la momentul plății integrale a amenzii sau de la momentul stingerii acesteia în orice alt mod.
Ameda penala
oanabeatrice
Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)