avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomote deranjante ZILNICE in apartamentul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomote deranjante ZILNICE in apartamentul de deasupra

Buna seara!
Locuiesc cu familia, de 40 ani , intr-un apartament propietate personala, la etajul 2.
De aproximativ 2 ani, la etajul 3, la apartamentul de deasupra, s-a mutat in chirie o familie care are doi copii de 2 si 3 ani.
Am dedus ca acesti copii nu sunt supravegheati, deoarece ZILNIC, in intervalul orar 8;30-12,30 si 14,30-22,30 (uneori 22,45) alearga incontinuu si trantesc obiecte dure pe dusumea!
Zgomotul se aude destul de puternic la mine dar si la etajul inferior (blocul este din beton, insuficient izolat la vremea construirii lui).
Am vorbit cu respectivii si i-am rugat sa-si supravegheze copiii, sa-i mai scoata si afara, sa le dea jucarii, sa le citeasca o carte, astfel incat sa pastreze un program de liniste de bun simt.
Replica a fost ca ,,asa prevede legea” si de atunci fac si mai rau, in sensul ca se aud tropote de bocancei...
Nu sunt absurda!...
In acest bloc au crescut o gramada de copii, am crescut si eu doi, au fost evenimente, am efectuat lucrari de amenajari pe rand, dar asa ceva nu a existat!
A venit nepotelul meu de doi ani si jumatate care la ora 21 are program de somn...Nu putea sa adoarma de zgomot, plangea sau se trezea din somn plangand din cauza zgomotului...
Am fost bolnavi rau de gripa si eu, sotu dar si nepotelul!
Nu am avut putina liniste!
Am crezut ca-mi plesneste creierul!!!
Am reclamat administratorului asociatiei si mi-a spus acelasi lucru, ca acela este programul de zgomot stipulat de lege...
Cui sa ma adresez?
Ce demersuri pot sa fac si in baza carei legi?
Sunt proprietar si vreau sa am liniste!
Chiriasul are dreptul sa faca ce vrea, ca ii permite legea?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
vioricadumitrescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice petrom munkage munkage Buna ziua, locuiesc intr-un bloc undeva la etajul 10, iar vis-a-vis de mine am un Petrom ce aproape zilnic, ma trezeste din somn dimineata si nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)