avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si chitanta sau bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si chitanta sau bon fiscal?

Am un SRL, platitor de TVA,din aprilie incep activitatea (sper sa termin investitia ) in domeniul Prestari servicii ( Cod CAEN 9609 ) - Ingrijire animale de companie. Ce folosesc, factura si chitanta sau bon fiscal ?:(
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 14:08, 29 Mai 2012
Inteleg ca ingrijirea animalelor de companie o faceti la un sediu/punct de lucru; de aceea, cred ca e indicat sa cumparati o casa de marcat fiscala si sa emiteti bon fiscal pentru serviciile prestate.
Problema cu factura cu chitanta este valabila cand sunteti de partea cealalta a baricadei. Adica atunci cand solicitati asa ceva.
Obligatoriu insa - pentru cazurile in care obtineti venituri de la persoane fizice - este bonul fiscal. Asa cum v-a spus dl.Manea, achizitionati o casa de marcat fiscala.
Daca cineva doreste factura, puteti sa i-o eliberati alaturi de bonul de la casa de marcat (care tine loc de chitanta).
Retineti insa : in raporturile cu populatia existenta casei de marcat fiscale este obligatorie. Cunosc firme mari de mobila care au luat amenda consistenta de la Garda Financiara pentru lipsa casei de marcat fiscale (ele taiau numai factura si chitanta).
~ Conținut șters la cerere ~
Dar daca ofer un serviciu la domiciliul clientului (client persoana fizica) , serviciul constand in masurarea unor parametri fizici (de ex umiditate) trebuie sa eliberez bon fiscal sau se poate doar chitanta si factura?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)