avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în Constanța, cu ...

Bună seara. În 2008 am cumpărat o casa în Constanța, cu antecontract vânzare - cumpărare. După 2luni, vânzătorul s-a răzgândit. Nu a mai vrut să vândă. Am mers în instanta, procesele durand aproape 10 ani. În 2022,vanzatoarea care, susținute ca nu a semnat ea antecontractul, a primit o pedeapsa de 6 luni, pentru inducerea în eroare a organelor de stat. Menționez ca s-au făcut și expertize grafologice. Deci în 2022 a primit o condamnare. Ulterior a decedat. Am cerut la OCPI un extras de carte funciară, iar în acte scrie, ca decedata în 2017 a vândut casa, știind ca acea casa este în litigiu. Întrebarea mea este:dacă eu aveam antecontract, Casa era în litigiu, putea sa vândă casa altcuiva? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:46, 10 Februarie 2025
Buna ziua, putea dar nu fara consecinte juridice. Important e ce mai puteti dvs recupera si asta se poate stabili de catre un avocat dupa studierea actelor.
Buna ziua,

Asupra unui imobil in litigiu poate fi incheiat un antecontract de vanzare-cumparare.

Cata vreme antecontractul nu a fost notat la Cartea funciara, proprietarul putea perfecta un nou antecontract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ma confrunt cu o situatie neplacuta. am vrut sa vand ... 11Andreea22 11Andreea22 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am vrut sa vand un teren. Am facut antecontractul de vanzare cumparare. Am primit un mic avans si pe 15 ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanz-cumparare certificat de avocat - inscriere in cf ContSters22096 ContSters22096 a si b au incheiat un antecontract de v-cumparare certificate de un avocet. termenul stability pentru incheierea contractului in forma autentica a expirat ... ... (vezi toată discuția)