avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A fost legalizata reprezentarea anumitor persoane cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A fost legalizata reprezentarea anumitor persoane cu handicap, ...

A fost legalizata reprezentarea anumitor persoane cu handicap, dacă nu au tutore sau curator? Temei legal, va rog
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:24, 10 Februarie 2025
Persoanele ADULTE cu handicap sunt reprezentate în funcție de caz și situație, fie de un CURATOR, fie de un TUTORE.
În prezent asta este procedura legală în vigoare.

Art 25 Asistenţă juridică | Lege 448/2006
(1) Persoanele cu handicap beneficiază de protecţie împotriva neglijării şi abuzului, indiferent de locul unde acestea se află.

(2) În cazul în care persoana cu handicap, indiferent de vârstă, este în imposibilitate totală sau parţială de a-şi administra bunurile personale, aceasta beneficiază de protecţie juridică sub forma curatelei sau tutelei şi de asistenţă juridică.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal batran cu alzheimer daryaX daryaX Buna ziua,sunt asistent personal al unei persoane adulte cu handicap grav si fac parte din familie (nora). Problema mea este ca socrul meu locuieste cu fiul ... (vezi toată discuția)
Acum am handicap si 2 copii de 8 luni si de 8 ani mitospitea mitospitea Buna ziuna, Numele meu este Maria Florentina Pirvulescu, va scriu in numele sorei mele Dora Gabriela Pocora (32 ani). In luna februarie a fost supusa ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap ganditor ganditor nora mea are scleroza multipla detine si un certificat de handicap mediu as dorii sa stiu care sunt drepturile ei ,este in programul national de sm multumesc (vezi toată discuția)