avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar respins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar respins

Buna seara!Va rog sa ma ajuti cu un raspuns la urmatoarea problema! Nasul meu pe data de 14 ianuarie a fost implicat intr-un accident rutier..mai exact a fost depasit de un suv, care efectuand manevra de depasire respectiv incadrare din nou pe banda a acrosat masina nasului meu provocandu-i pagube.Cei doi s-au inteles amiabil, respectivul si-a recunoascut vina, i-a inmanat asigurarea spre a-si repara stricaciunile produse.Dosarul i-a fost respins pe motiv ca nu este plauzibil cazul nasului meu deoarece acesta are foarte avariata masina(partea frontala) iar vinovatul o are doar zgariata!
Cum se poate proceda in cazul acesta pentru a-si vedea masina reparata? Vinovatul si-a recunoscut vina!
O seara buna!
Cu respect ADRIANA
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:56, 13 Februarie 2010
Daca evenimentul s-a petrecut in mod real(fara exagerari) o expertiza tehnica poate demonstra ca asa ar fi fost posibil sa se petreaca accidentul/avariile ambelor autovehicule.Daca nu, nu! La modul simplu in care suna refuzul, oricine poate sa-l creada indreptatit.Daca se dau/sustin detalii explicate tehnic/logic, parerile se pot schimba.
Un exemlu: Un Opel C parcat, este lovit in spate de un Iveco D intrat in derapaj necontrolat, care nu a ramas decat cu cateva urme pe bara fataAvarii constatate si platite: spoliler spate,lampa stop st. spate, sort spoiler fata:O
La prima vedere este frauda.Dar evenimentul s-a petrecut intr-o parcare delimitata cu borduri iar din impact, Opelul a fost impins peste bordura, sortul fiind smuls/rupt. Diferenta de gabarit a facut ca cele doua vehicule sa aiba urmari cu totul diferite.Conteaza mult constatul amiabil si schita accidentului.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
nucu$, utilizator
Contestaţi hotărârea societăţii de asigurare bazându-vă pe concluziile autorizate şi scrise ale unui expert tehnic auto.
Succes!!!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Formulati invitatia la conciliere, potrivit codului de pr. civila si ulterior, dati asiguratorul in judecata. In cadrul procesului, solicitati ca proba, inafara actelor care alcatuiesc dosarul de dauna la asigurator, efectuarea unei expertize privind dinamica producerii accidentului . Se va stabili cum s-a produs accidentul si daca aveti dreptate, cu siguranta, veti castiga si veti primi banii ce vi se cuvin, ce-i drept, cu o oarecare intarziere, insa, mai bine mai tarziu, decat niciodata.!:)
Date fiind diferentele de gabarit dintre cele doua autovehicule eclar ca si pagubele care apar sunt diferite ca intindere si valoare. Adresati-va cu o plangere la Comisia pt.Supravegherea Asigurarilor care va lua probabil in considerare vina recunoscuta de conducatorul SUV-ului.Daca nu veti gasi intelegere va ramane calea instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eveniment rutier - lipsa rca alonia14 alonia14 Buna ziua ! Va rog sa ma sfatuiti asupra unei probleme a nasului meu privitor la un incident petrecut in parcarea unui spital, mai exact in curtea acestuia - ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? alexandra petronela butnaru alexandra petronela butnaru lucrez pe un Mercedes arocs la o balastiera : duc sorturi la stație de betoane și asfalt iar azi la 10.40 după ce am descărcat și mă întorceam în ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de reparatie Alexandramgs Alexandramgs Buna ziua ! As vrea sa repar masina pe casco, am intocmit 4 dosare de dauna pentru fiecare avarie,dar am nevoie de autorizatie de reparatie de la politie. Se ... (vezi toată discuția)