Pe coloana mea, bloc de 10 nivele, toti suntem cu centrale proprii pe gaz. Celelalte coloane au atat centrale proprii cat si incalzire de la furnizorul local.
Tinand cont de noua lege Ordinul nr. 7/2024, vad ca platesc cota parte din factura de caldura in functie de cota parte indiviza, pe suprafata apartamentului. Mi se pare o nedreptate sa platesc ceva de care nu beneficiez. Nu am in apartament nici o teava din instalatia comuna a blocului..
Ce-i de facut?!!!
Ca vreti sau nu sa recunoasteti, dvs beneficiati de acea caldura. Nu e ca si cum exista izolatie intre apartamente. Prin urmare o parte din caldura ajunge si la dvs in apartament. De aici si noua formula de calcul.
Atat timp cat calculul este prevazut de lege, nu aveti cum sa nu platiti.
Da, aveți dreptate privind la faptul ca legea trebuie respectată.
Doar ca am ajuns cei cu centrale sa plătim mai mult decât unii contorizati care au închisă căldură. Deci în acest caz pereții aceluia se încălzesc de la cei cu centrale proprii.
Aveti dreptate. Daca la dvs in casa este mai cald, o parte din acea caldura este transferata si vecinilor si invers.
Tocmai de aceea nu se imparte tot costul pe cota-parte indiviza ci numai un procent (intre 30% si 60% in functie de luna, de zona, de gradul de deconectare).
Din pacate la bloc o impartire a costurilor care sa reflecte 100% beneficiul in toate situatiile este practic imposibila, mai ales in blocurile mai vechi unde instalatiile nu au fost proiectate pentru asa ceva. Ca multe alte lucruri in viata, traiul la bloc e un compromis.
Desi legea nu e perfecta e mult mai corecta acum decat era inainte cand cei care vroiau caldura trebuiau sa suporte si costurile celorlalti.
Calcul caldura
androidu
Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile ... (vezi toată discuția)