avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interogatoriu persoana juridica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interogatoriu persoana juridica

Buna! Un angajat a facut contestatie la decizia de sanctionare si a propus interogatoriul paratei (care este o societate comerciala). Cum se va desfasura interogatoriul? Care sunt regulile? Cine raspunde la intrebari si in ce mod? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreea01 , utilizator 14:11, 17 Februarie 2010
Codul de procedură reglementează modul în care se ia interogatoriul persoanelor juridice. Potrivit art.222 C.proc.civ., statul şi celelalte persoane juridice de drept public, precum şi persoanele juridice de drept privat, vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica. De la această regulă, alin.2 al aceluiaşi articol prevede că se exceptează societăţile comerciale de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la interogatoriu. În acest sens s-a pronunţat şi practica judecătorească . Aşadar, persoanelor juridice li se comunică interogatoriul formulat în scris, la care trebuie să răspundă, de asemenea, în scris. Răspunsul la interogatoriu va fi semnat şi parafat de organul care reprezintă persoana juridică în mod valabil.
Interogatoriul se depune in instanta, este semnat de presedintele completului de judecata si este inminat reprezentantului societatii daca este prezent sau trimis prin posta in caz contrar.Interogatoiu este semnat si stampilat sub raspunsuri de conducatorul siocietatii in cauza
Aceeasi problema o am si eu, mai exact ma intereseaza daca exista o forma tip a interogatoriului. Sau raspunsurile trebuie formulate intr-un nume fel?
Trebuie semnat fiecare raspuns sau este suficient sa se semneze sub toate raspunsurile?
Nu exista o forma tip a interogatoriului. Formulati intrebarile cat mai clar si la obiect, pe care le numerotati. Pentru a putea raspunde in scris, cel interogat, lasati un spatiu dupa fiecare intrebare. La sfarsit, interogatoriul va fi semnat si stampilat de catre reprezentantul societatii.
andreea01 a scris:

Aceeasi problema o am si eu, mai exact ma intereseaza daca exista o forma tip a interogatoriului. Sau raspunsurile trebuie formulate intr-un nume fel?
Trebuie semnat fiecare raspuns sau este suficient sa se semneze sub toate raspunsurile?

Interogatoriul va fi semnat pe fiecare pagină de către preşedinte, grefier, de partea care l-a propus, precum şi de partea care a răspuns, după ce a luat cunoştinţă de cuprins. De asemenea, vor fi semnate în acelaşi mod adăugirile, ştersăturile sau schimbările aduse, sub pedeapsa de a nu fi ţinute în seamă . Dacă părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre aceasta în josul interogatoriului (art.221 C.proc.civ.).

Alte discuții în legătură

Interogatoriul persoanei juridice Vasile1952 Vasile1952 In interogatoriul persoanelor juridice, persoana juridica care formuleaza trebuie sa -si declina toate identitatile adica SC prin reprezentant lega XY si, ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu intimatei nicxon nicxon buna ziua, Am un proces pe litigii de munca,unde urmeaza sa depun inscris interogatoriu pentru intimat (cons.local),vreu sa stiu care este procedura sau ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)