avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinere formular A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinere formular A1

Buna ziua,
O societate A din RO va trimite un angajat la Societatea B din Belgia. Relatia comerciala o sa fie mai mare de 6 luni. Cum se poate face acest lucru si ce presupune obtinerea certificatului A1 astfel incat sa se respecte legislatia Europeana in ceea ce priveste taxarea angajatilor in alte tari Europene.

Fac precizarea ca societatea va avea un singur angajat pe care il va detasa in Belgia. Care sunt conditiile pe care aceasta societate trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine acest certificat A1?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 11 Februarie 2025
Documentul portabil A1 dovedește menținerea titularului acestuia la sistemul de securitate socială din statul de trimitere (România), lipsa acestuia nefiind de natură a împiedica desfășurarea de activități profesionale pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene. Într-un astfel de caz devine aplicabilă regula generală în domeniu – cea a asigurării conform legislației locului de desfășurare a activității.

Documentul portabil A1 nu poate fi asimilat, din punct de vedere legal, unui permis de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata care doreste sa presteze servicii de constructii pe teritoriul republicii italiene. cristinarosu01 cristinarosu01 Buna ziua. As dori si eu cateva informatii, o firma nou infiintata cu 2asociati doreste sa incheie un contract cu mai multe firme din italia. Acum problema se ... (vezi toată discuția)
Buna , vreau sa înființez o firma , și am nevoie de formularul ... frentiuionut@yahoo.com frentiuionut@yahoo.com Buna , vreau sa înființez o firma , și am nevoie de Formularul A1 , se poate sau pentru firme noi nu e posibil ! Mulțumesc (vezi toată discuția)
Formularul a1 C-Iulia C-Iulia Care sunt conditiile Obligatorii impuse unei firme pentru a aplica pentru formularul A1,Mai ales legat re TVA dar si restul. (vezi toată discuția)