avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota TVA 2025
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota TVA 2025

In anul 2020 am achizitionat o locuință cu tva redus împreună cu fostul soț. In 2022 am divorțat iar in urma partajului casa a ramas in proprietatea lui. As putea achiziționa o locuinta cu tva redus din nou, avand in vedere că fosta locuinta nu a ramas la mine?
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
NicNic17, utilizator
Cel mai recent răspuns: NicNic17 , utilizator 16:23, 11 Februarie 2025
Buna ziua

Registrul locuintelor achizitionate cu cota redusa de TVA s-a infiintat la 1 ianuarie 2023.

Deci puteti sa cumparati o locuinta cu cota redusa de TVA, dar nu pt ca vechea locuinta a ramas la fost sot ci pt ca nu sunteti inscrisa in registru.
Mulțumesc foarte mult!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Registrul locuintelor achizitionate cu cota redusa de TVA s-a infiintat la 1 ianuarie 2023.

Deci puteti sa cumparati o locuinta cu cota redusa de TVA, dar nu pt ca vechea locuinta a ramas la fost sot ci pt ca nu sunteti inscrisa in registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare -a doua proprietate Nicoleta P. Nicoleta P. Dacă în 2022 am cumpărat casa cu preț 469.000 lei ,sub 120mp) TVA 5% inclus ,cat voi plăti tva la achiziția unui apartament anul acesta ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va scriu in legatura cu schimbarea de tva 19% la achizitionarea ... Danny1995 Danny1995 Buna ziua! Va scriu in legatura cu schimbarea de TVA 19% la achizitionarea noilor apartamente. Ca sa va pun in tema, eu am semnat o promisiune de ... (vezi toată discuția)
Cota tva 5%. raresr50 raresr50 Buna ziua! In 2017 am achizitionat o garsoniera de la un dezvoltator imobiliar cu o cota redusa de TVA 5%. Anul acesta m-am hotarat sa mai cumpar un apartament ... (vezi toată discuția)