avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare RCA

buna ziua.Daca asigurarea RCA este pe numele sotului. si atunci cand a condus sotia a facut accident .pot fi probleme ?
Cel mai recent răspuns: dumiel , utilizator 18:32, 12 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu
Buna ziua

RCA se face pe masina (VIN) si este intocmita pe numele proprietarului masinii. Deci nu este nici o problema daca a condus sotia, chiar daca ea nu era proprietarul masinii.

Conform legii 132/2017, despăgubirile se acordă și în cazul în care conducătorul vehiculului, răspunzător de producerea accidentului, este o altă persoană decât asiguratul. (art 14, alin 9).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
BogdanGri, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)
BunĂ ziua...daca am cumpĂrat o masina iar proprietarul mia ... majestik majestik BUNĂ ZIUA...DACA AM CUMPĂRAT O MASINA IAR PROPRIETARUL MIA DAT CONSIMTAMANTUL SA CIRCUL CU ASIGURAREA LUI IAR INTRE TIMP AM PRODUS UN ACCIDENT CU DAUNE ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)