avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am facut un imprumut si nu am mai avut ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am facut un imprumut si nu am mai avut posibilitatea ...

Buna ziua. Am facut un imprumut si nu am mai avut posibilitatea de a-l plati. mi-am facut adresa de domiciliu din buletin la parintii mei, eu sunt casatorita si locuiesc in alt oras, poate banca sa puna stapanire pe bunurile parintilor mei doar pentru ca eu sunt restanta si am domiciliul la ei? multumesc
nu
Pt datoriile personale nu răspundeți decât dvs..
Mulțumesc. Eu am salariul 4700-4800 de lei pe lună din care 2000 de lei am chiria, 700-800 facturile și o fetiță mica în întreținere. Am înțeles că se va pune poprire o treime din salariu, ei pot lua acei bani din cont fara sa țină cont de toate aceste aspecte? Mă gândesc că nu vor putea lua 1566 de lei din salariu daca am aceste plăți și după poprire rămân fără bani, nu? Vor trebui sa calculeze in așa fel încât să îmi rămână și de trăit, nu?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pt datoriile personale nu răspundeți decât dvs..

Vor trebui sa calculeze in așa fel încât să îmi rămână și de trăit, nu?

Nu. Poprirea se pune pe 1/3 din salariu.
Daca vreti sa va rămână de trăit, va adresati judecătoriei, se face contestatie la executare.
Dacă angajatorul află de poprire, mă poate da afară de la locul de muncă?

gi-jane2 a scris:

Vor trebui sa calculeze in așa fel încât să îmi rămână și de trăit, nu?

Nu. Poprirea se pune pe 1/3 din salariu.
Daca vreti sa va rămână de trăit, va adresati judecătoriei, se face contestatie la executare.

Alte discuții în legătură

Lamurire la executare silita MihaelaAna MihaelaAna Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si ... (vezi toată discuția)
Dubla proprire mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Unui prieten in urma unui imprumut ce nu a mai putut fi achitat la timp se pune proprire pe salariu prin executor bancar. Executorul trimite adresa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont pentru credit neachitat SDENYS23 SDENYS23 buna ziua am si eu 2 intrebari. in ce conditi se poate pune poprire pe salariu ?adica se poate pune si fara sa fi fost judecat de o instanta judecatoreasca? (vezi toată discuția)