avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjarea linistii in si in afara orelor de liniste
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjarea linistii in si in afara orelor de liniste

Buna ziua. Am un vecin care nu intelege ca muzica lui deranjeaza. Situatia persista de cativa ani timp in care am facut reclamatie la politie, am chemat politia de nenumarate ori. Am si cateva discutii, salvate de pe facebook, in care imi sunt aduse injurii. Se poate da in judecata pentru daune morale? De ce dovezi am nevoie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:19, 13 Februarie 2025
Buna ziua

In intervalul 22,00-8,00 și 13,00-14,00 este interzisa orice activitate care ar putea tulbura linistea.

Asta nu inseamna ca in afara acestui interval e liber la zgomot.

Conform legii 61/1991, art. 2, alin 25, tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenție si se sanctioneaza cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei

Prin urmare:
- in intervalul 22,00-8,00 și 13,00-14,00 (sau cel extins daca este decis prin hotarare a asociatiei de proprietari) este interzisa orice activitate care ar putea tulbura linistea
- in afara acestui interval sunt permise activitatile care ar putea tulbura linistea insa numai in masura in care acestea sunt necesare (de exemplu renovarea).

Muzica la volum mare care sa derenjeze vecinii nu este permisa in nici un interval, nu numai in cel de liniste.

Politia locala ce v-a spus. Nu aveti alta varianta decat sa faceti reclamatii la politia locala. Eventual vedeti daca sunt si alti vecini deranjati ca ma gandesc ca muzica la volum mare ar deranja si pe altii. Cu cat mai multe reclamatii de la cat mai multe persoane, cu atat mai bine.

Sigur ca puteti merge si pe calea judecatii, insa pt daune morale trebuie sa dovediti un prejudiciu. Nu e imposibil, dar e mai complicat si intr-un final nu veti primi prea multi bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Reclamatie vecin galagios IancuVali IancuVali Buna ziua, Am nevoie de sfaturi cu privire la pasii pe care ii pot urma pentru a reclama un vecin din cauza zgomotelor zilnice deranjante. De cateva ... (vezi toată discuția)