avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara,am și eu o poveste.....am o fetiță de 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara,am și eu o poveste.....am o fetiță de 4 ani cu ...

Bună seara,am și eu o poveste.....am o fetiță de 4 ani cu domiciliul actual la mine acasă...nu sunt căsătorită cu tatăl fetei...am revenit în țară după mulți ani ( aici nu am găsit nimic de lucru) aș vrea să mă întorc în străinătate unde am mai lucrat.... normal aș vrea să i-au fata cu mine ,dar el nu este de acord... știu că nu pot face nimic dacă el nu îmi face procură pt ea ...fata o să rămână în țară cu el ....eu vreau să știu dacă mă poate decădea din drepturile de mamă pt că am plecat ( bineînțeles eu o să trimit bani o să vin cât de des pot, aș vrea să o i-au in vacanțe) Menționez că amândouă avem dublă cetățenie cu acte valabile..... aș putea ieși din țară cu aceste acte ( pașaportul românesc îl are ,dar nu este la mine), dacă da ...el ar putea să îmi facă probleme? Situație complicată..știu... mulțumesc pt eventualele raspunsuri
Va puteți adresa instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati suplinirea acordului tatalui în vederea ieșirii din tara cu copilul.
Contacti un avocat și discutați în detaliu cu acesta toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
Vorbiti cu un avocat si despre urmarile acestei plecari a dv. Cred ca e posibil sa alegeti intre copil si job, mare grija. Decadere nu vad, insa sa ramana copilul la tata se poate. Depinde si de circumstante, de relatia dintre ei, de vizite etc. Nu puteti scoate copilul din tara fara acordul celuilalt parinte cu niciun pasaport, roman sau strain, este rapire internationala de minor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Mama romanca, tata italian, necasatoriti. poate veni definitiv cu copilul (11 ani) in romania? Meina Meina Buna ziua. Am o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie: in urma cu aprox. 11 ani a rezultat un copil din relatia ei cu un cetatean italian. copilul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare gyongyi1994 gyongyi1994 Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma ... (vezi toată discuția)