avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt în pensie parțial anticipată conform.legii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt în pensie parțial anticipată conform.legii 263/2010 și ...

Sunt în pensie anticipată parțială conform legii 263/2010 și mai îmi trebuie o lună de stagiu de cotizare pt a putea ieși la pensie limită de vârstă conform legii 360/2023, art 144 (4), (7), coroborat cu art 56.
Se poate să suspend PAP pt o luna, să cumpăr o lună (contract de asigurare pt o perioadă în care nu am fost asigurat) și apoi să fac cerere de trecere de la PAP la PLV?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2025
Ion Dibaciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 14 Februarie 2025
Nu trebuie sa suspendati PFA-ul pentru asa ceva ... Persoana fizică ce desfășoară activități economice ca PFA este asigurată în sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale și are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și al asigurărilor pentru șomaj, în condițiile prevăzute de lege.
edit later :
Da, cred ca puteti suspenda plata , pentru a incheia un contract de asigurare ... ar fi bine sa intrebati si la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când a intrat în vigoare legea 360 din 2023, casa de pensii ... Nicolae62 Nicolae62 Când a intrat în vigoare Legea 360 din 2023, Casa de Pensii Sector 6 nu-mi eliberase încă decizia PLV, conform drepturilor prevăzute în legea 263 din ... (vezi toată discuția)
Am văzut un răspuns al casei de pensii dat la o petiție din ... goplanet goplanet Am văzut un răspuns al casei de pensie dat la o petiție din 03.09.2024 prin care se solicita trecerea de la PAP la PLV cu vârsta redusa conform art.56 din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform anexei 5 din legea 263/2010 pot iesi la pensie ... tanasieflorina tanasieflorina Anexa 5 /art. 58 din legea 360/2023 Buna ziua, conform anexei 5 din legea 263/2010 pot iesi la pensie de limita de varsta in august 2026. In august 2024 am ... (vezi toată discuția)