avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Bună dimineața!
Detin un teren care a fost dobândit in urma succesiunii după tatăl meu.
Am toate actele in regula.
După intabularea terenului ( au făcut-o parintii mei in anul 2019) s-au pus țăruși pe linia de hotar avand rol de delimitare..
Fiul proprietarei terenului vecin i-a scos pe toti .
Pe o portiune de teren acest vecin are mai multi pomi ,chiar pe linia de hotar din cauza cărora am avut pagube (terenul nu a dat roade)
Am incercat să ii cer sa isi taie pomii explicandu-i că legea 631, imi permite să ii tai pe cheltuiala lui.
De fiecare dată a inceput sa se certe.
El sustine că actele mele nu sunt valabile ,că masuratorile nu s-au facut corect .
Mentionez ca prima data parintii lui si-au intabulat prima data terenul( cu 4-5 ani inaintea noastră).
Nu pot să imi folosesc terenul pentru că acest individ este foarte recalcitrant.
A stat de vorbă cu el si primarul
comunei,in zadar ,el sustine ideile lui.
Întrebare mea este cum pot să il potolesc ?
Avand in vedere ca a distrus semnele din limita de hotar,
pot să il acuz de tulburare de posesie și sa ii cer daune morale si materiale (pe
toată perioada retroactiva)?
Mentionez că nu el este proprietar in acte, ci mama lui .
Mulțumesc anticipat!

Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
Bukos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bukos , utilizator 09:17, 14 Februarie 2025
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti-i plangere la politie.
Apoi ar trebui actionata în judecata mama lui pt granituire.
Mulțumesc frumos!
Cine plătește taxele la judecatorie?
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ajungeti acolo, dvs în calitate de reclamant, scrieti în cerere ca solicitate și cheltuieli de judecata și le veto recupera de la parat.
Mergeti cu actele la un avocat.
Mulțumesc mult

gi-jane2 a scris:

Daca ajungeti acolo, dvs în calitate de reclamant, scrieti în cerere ca solicitate și cheltuieli de judecata și le veto recupera de la parat.
Mergeti cu actele la un avocat.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția nu prea ia în serios astfel de plângeri.
Pare sa fie vorba de infracțiunea de tulburare de posesie dar trebuie analizata plangerea scrisa și văzute actele în domeniul juridic pentru a nu exista mici detalii care sa schimbe lucrurile.

Avocatul si taxa de timbru trebuie achitate de reclamant in procesul civil.

București 2025

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie! maxxwollf maxxwollf am castigat procesul cu un individ care imi ocupase abuziv capatul unui teren :am hotararea definitiva si irevocabila cu titlu executoriu si am deschis ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)