avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto cui platesc?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto cui platesc?

In 10 ianuarie 2025 am cumparat un autoturism. In 3 februarie 2025 am cumparat un imobil, o casa. Mi-am facut mutatia la imobilul recent achizitionat. Pe anul 2025 potrivit art 471 cod fiscal impozitul pt autoturism este platit de vanzator. Intrebarea mea este urmatoarea: impozitul pt autoturism pt 2026 carui UAT il voi plati? Celui in care locuiam la data achizitiei, sau celui in care locuiesc acum? Multumesc celor care-mi vor raspunde!
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:26, 16 Februarie 2025
Autoturismul inmatriculat trebuie sa aiba aceeasi adresa cu proprietarul/ domiciliul acestuia.
Trebuie sa mentionati la primaria de domiciliu modificarea in certificatul de inmatriculare a autoturismului.
@POPA GHEORGHE Bine-nteles ca-mi ,,mut" fiscalul, dar intrebarea ramane: in 2026 unde voi plati impozitul pt autoturism?
In orasul cu domiciliul.
@POPA GHEORGHE Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit auto akymyka akymyka Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladiri Tempo Tempo Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire. Am fost sa platesc impozitul anual la primarie (detin 2 apartamente si o casa in oras -casa ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Marinela. Paduraru Marinela. Paduraru De când sânt obligat să plătesc impozit pe autoturism,din data cumpărării sau din data in care a fost înmatriculate?Mulțumesc! (vezi toată discuția)