avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuit psihic / gaslighting
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuit psihic / gaslighting

Nu stiu daca este cunoscut organelor statului, dar pe internet se vinde la liber aparatura de ascultat vecinii prin pereti(inclusiv ciment de 30 de cm). Echipamentele sunt si accesibile ca pret si orice derbedeu la poate cumpara. Am motive serioase sa cred ca vecinii de dedesubt folosesc astfel de aparate impotriva mea. De 5 luni de zile imi busesc in pereti si in podea(care este tavan pentru ei) ziua si noaptea. Eu de 5 luni de zile nu mai am liniste decat atunci cand plec din casa. Nu ma lasa sa dorm si par sa stie, cel mai probabil folosind aceaste aparate, de camera in care incerc sa dorm. Concret incerc sa ma culc in dormitor, incep sa buseasca acolo, ma mut cat mai discret cu putinta in sufragerie si vin dupa mine sa buseasca si in sufragerie. Acesti oameni cred ca fac cu schimbul(ei fiind 2 oameni si eu unul singur) ca sincer nu inteleg cand ei se odihnesc si pot produce zgomote la orice ora.
Totul a plecat de la faptul ca vecinul m-a prins cand faceam poze la urina de pe scara in vederea unei sesizari. De la acel incident, m-a zgornit cand incercam sa intru prin spatele blocului in imobil, s-a repezit la mine, a tipat la mine si pe scara blocului. Apoi nevasta-sa a tipat la mine sa plec din bloc ca nu stie ce o sa-mi faca sotul ei. Din acel moment eu nu mai am liniste. Am incercat sa chem Politia, sa le spun ca ma terorizeaza dar ei cred ca aud tot ce discut in casa si se opresc imediat. Daca le spui sa inceteze neaga ca exista vreun zgomot(gaslighting). Toti vecinii ii cunosc si nimeni nu vrea sa depuna marturie. Am cumparat camera de supraveghere si inregistrez si cu mobilul ce se intampla, dar nu stiu cui sa ma adresez. Este foarte dificil de inregistrat pentru ca nu tot timpul busesc in acelasi perete, adica am inregistrari dar niciuna nu poate arata nivelul de zgomot la care sunt supus zilnic.
Din scadalurile pe care le fac acesti vecini, am auzit ca scopul lor nu este doar sa ma determine sa plec din imobil, asa cum mi-a tipat vecina ci vecinul doreste sa ma "inebuneasca".

Nu stiu cui sa ma adresez sa ia in serios aceasta problema. La Politie mi s-a intamplat sa imi inchida telefonul, iar cand i-am determinat sa vina cu mari insistente, mi-au spus ca nu se confirma nici o zgomot si ar putea sa ma amedeze ptr apel nejustificat. Cum pot eu suna la Politie daca ei asculta ce vorbesc in casa?

Nu mi se pare normal sa fie vandute pe internet echipamente de ascultat in apartamentele vecinilor. Unde ajungem daca aceste lucruri se raspundesc?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
bold12, utilizator
Cel mai recent răspuns: bold12 , utilizator 13:47, 15 Februarie 2025
Cu scuze, v-ați luat la harță, trebuie să încheiați conflictul. Cât despre echipamentele de ascultare, e exact cum ziceți: o presupunere
Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "v-ati luat la harta". Ptr dvs. victimele se iau la harta cu agresorii si trebuie sa "incheie" conflictul? Toate persoanele care fac sesizari, "se iau la harta" cu faptuitorii sau ce vreti sa spuneti?

Apoi dupa 5 luni de zile cred ca pot spune cu certitudine ca vecinii de desubt stiu ce se discuta in casa, au fost multiple instante in care au reactionat in timp real la ce ziceam si nu aveau cum sa auda altfel decat cu echipamente. Daca nu credeti in existenta acestor echipamente, pe care nu am vrut sa le numesc direct, pentru a nu a da idei si altora, aflati ca ele se gasesc pe internet sub denumirile "microfon de contact" sau "Dispozitiv profesional de ascultare prin pereți".
Datorita faptului ca ei sunt sub apartamentul in care domiciliez, au acces la toata suprafata apartamentului si pot folosi aceste dispozitive sa asculte in orice camera as fi, pozitionand sonda pe tavanul lor adica podeua mea. Eu pasesc pe podea ceea ce face fiecare pas detectabil de catre aceste microfoane de contact. Singura mea incertitudine este daca mai au si alt mod de a determina pozitia mea in casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
bold12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie pentru hartuire psihica / gaslighting bold12 bold12 Ordin de protectie pentru hartuire psihica / gaslighting Dupa ce m-au amenintat sa plec din imobil, de 5 luni de zile vecinii de sub apartamentul meu imi ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
zgomot într un magazin deasupra apartamentului meu Stefan2025 Stefan2025 Froo magazin zgomotos și ne prietenos Buna seara! Vreau sa va povestesc o întâmplare reală ,din care din păcate,fac și eu parte. In vara in str ... (vezi toată discuția)