avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act al familiei, detinut de o terta persoana.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act al familiei, detinut de o terta persoana.

Act al familiei, detinut de o terta persoana.
Buna ziua,
Un titlu de proprietate al familiei mele, in original, se afla la o persoana ce nu face parte din familie si nu vrea sa-l restituie.
Ce se poate face ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: adela71 , utilizator 19:52, 19 Februarie 2025
Buna ziua, Prima data trebuie stabilita situatia de fapt. CE act, Ce familie, CINE sunteti dvs, CINE este tertul, CUM a ajuns actul la tert. CARE este interesul dvs, familiei si tertului in cauza si alte aspecte. Abia apoi vedeti ce se poate face.
Si eu am aceeasi situatie.
Am facut succesiunea dupa tatal meu, dar fara a include unul dintre bunuri.
Actele de proprietate au fost luate, pur si simplu, din casa, de catre o persoana care nu face parte din familia mea. Refuza sa recunosca / sa le restituie, dar se foloseste de bunul respectiv.
Si eu as dori sa stiu ce se poate face in situatia asta.
Cea mai simpla situație este sa obțineți duplicate de la instituțiile emitente.O plângere penala durează ani și oricum e greu de făcut dovada unor astfel de situatii(martori,convorbiri whatsapp, sms prin care persoana sa recunoască ca este în posesia actului respectiv și ca refuza restituirea lui.Teoretic se poate formula o notificate prin av sau transmisa prin executor,amenintari cu plângeri penale dar șansele de rezolvare sunt discutabile.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionutcosmin1 ionutcosmin1 buna ziua,am primit prin sms cat si telefonic cuvinte jignitoare atat mie cat si familiei mele de la o persoana cunoscuta dupa un anume nr de telefon dar de o ... (vezi toată discuția)
Legea interceptariii convorbirilor telefonice ContSters156138 ContSters156138 am primit un sms cu amenintari de la un nr pe care nu il cunosc. am auzit ca incepand cu 20 ianuarie sunt stocate , timp de 6 luni , de catre operatorii de ... (vezi toată discuția)