avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna ziua,am primit prin sms cat si telefonic cuvinte jignitoare atat mie cat si familiei mele de la o persoana cunoscuta dupa un anume nr de telefon dar de o saptamana persoana respectiva si-a schimbat nr de telefon,era o cartela sim.Am sms-urile de la ea.Am fost la politie sa depun plangere iar dansii mi-au zis ca nu fac nimic si de unde dovedesc eu ca acel nr de tel a fost al acelei persoane.Ma puteti ajuta cu un sfat sau ceva.multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:17, 22 August 2012
Daca vi s-au adresat numai jigniri,politia nu are cum sa va ajute.
Nu a comis nici o infractiune. Puteti sa deschideti o actiune in civil pentru daune morale, daca dovediti ca ati fost vatamat in vreun fel.
jigniri,injurii si de la unele persoane din cercul de prieteni amenintari.O alta fapta ce a comiso a dezvaluit datele mele personale unor persoane suficient de suspecte sa ma pot teme pt viata mea si a familiei mele
dacă veți putea dovedi cu probe serioase (martori, alte probe concrete) și nu cu probabile afirmații că . . . , ori susțineri ale unor prieteni ce odată ajunși în fața organului de cercetare penală ”se va lepăda” de adevăr, puteți depune o plângere penală la parchetul d.p.l.judecătoria domiciliului făptuitorului ori a dvs., direct sau prin serviciile poștei cu Confirmare de primire și solicitați parchetului comunicare (veți primi o comunicate tip cu nr. dosar penal etc etc ) și solicitați nr. de înregistrare (folosiți dublu exemplar și solicitați nr. de înregistrare pe el) Pt. injurii poate fi sancționat cu amendă.Atenție ! Nu e bine să vă ”jucați” (scuzați-mi formularea) cu depunerea de plângeri penale din alte considerente, deoarece : ”orice băț are două capete”.
dovezile sunt sms-urile si convorbirile telefonice,am si martor,pot face ceva?

Alte discuții în legătură

Hartuire si amenintari gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua.vineri 4 .05 .2012 am fost anuntata de vecini ca la adresa unde locuiesc eu (in chirie dar fara contract) au aparut inscrisuri cu marker negru pe ... (vezi toată discuția)
Amenintari repetate cu moartea draganrandrei draganrandrei buna ziua,problema mea este urmatoarea: parintii mei au divortat acum 10 ani;dupa aprox 6 ani mama mea a intalnit un \"domn\" cu care a decis sa-si refaca ... (vezi toată discuția)
Minorul poate depunde plangere penala? AlexandraRaluca96 AlexandraRaluca96 Buna,as avea si eu nevoie de un raspuns urgent.Sunt minora am 16 ani,am avut pana de curand o relatie cu un baiat de 21 de ani,tin sa mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)