avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O factura reparatii la o asociație de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O factura reparatii la o asociație de proprietari ,cum de repartizeaza ...

O factura reparatii la o asociație de proprietari ,cum de repartizeaza daca unii au fond de reparatii ,alții nu ? Se crează obligația de plată întâi sau SE PLATESTE DIRECT la cei ce au fond de reparatii ?Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:47, 15 Februarie 2025
In aceeași asociație sunt locatari care nu au plătit fondul de reparații? Pai acesta se încasează împreună cu întreținerea, nu e după cum vrea fiecare
@adrian dimitriu are dreptate.
In momentul inm care s-a hotarit in Com ex. sau in AG crearea unui Fd. de reparatii, acesta, functie de suma hotarata, se repartizeaza pe lista de plata. Este posibil ca daca suma este mai mare, aceasta poate fi repartizata treptat sau suma intreaga si fiecare achita cat poate, dar pana la suma maxima hotarata.
Acum, daca la Dvs. s-a efectuat o anumita lucrare si aveti proprietari care au achitat fd. de reparatii (intreg sau partial), iar altii nu au achitat nimic, asociatia poate repartiza proprietarilor care nu au achitat nimic, toata suma rezultata, iar la proprietarii care au achitat total sau partial, doar diferenta.
Dupa epuizarea sumelor, as. prop. trebuie sa hotarasca reintregirea Fd. de reparatii, in asa fel incat atunci cand se mai iveste o urgenta sa se poata interveni imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de urgență Dental002 Dental002 Bună ziua, Am rugămintea să mă ajutați cu răspunsuri la câteva întrebări. Din câte știu sunt 2 fonduri reținute de asociațiile de proprietari: ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii stamate m stamate m Daca avem fond de reparatii SI puten Sa folosim o parts din el pt zugravirea unei scari? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am ... celtix25 celtix25 Buna ziua, Am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am semnat, dar conform caruia am preluat de la fostul proprietar al apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)