avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o intrebare legata de un act, pe care eu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am semnat, dar conform caruia am preluat de la fostul proprietar al apartamentului pe care l-am achizitonat, obligatia de a achita o suma de bani care reprezinta strangerea unui fond de reparatii pentru perioada de pana la realizarea tranzactiei privind apartementul. Este valabil actul daca nu are semnatura mea?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:41, 24 Iunie 2023
Bineînțeles că nu e.
Aceste chestiuni, in mod normal sunt cuprinse in actul de vanzare/cumparare si sunt consemnate de catre notar.
Aveti asa ceva consemnat in documentul de achitionare? Asociatia are cunostinta ?
Atat timp cat dv nu ati inteles sa semnati documentul,logic acesta nu va este opozabil

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. ziceti ca ati preluat de la vechiul proprietar:
- ...obligatia de a achita o suma de bani care reprezinta strangerea unui fond de reparatii pentru perioada de pana la realizarea tranzactiei privind apartementul.
Ce se intampla: probabil ca la un moment dat proprietarii din blocul respectiv au hotarat sa stranga un fond de reparatii pentru o lucrare. Se pare ca fostul proprietar ar fi achitat o suma partiala ce i-ar fi fost repartizata, dar numai ca intre timp s-a produs instrainarea locuintei si chiar nu-l mai poti obliga pe om sa achite acel fond, cu toate ca reparatia respectiva s-a produs in timpul vechimii sale ca proprietar...
In mod sigur, asociatia nu i-a returnat acea suma (asa zice legea, se returneaza doar sumele provenite din Fd. de rulment).
Bun, acum noul proprietar (dvs.) trebuie sa contribuiti la crearea acelui fond, cu suma repartizata pe lista de plata.
Acum, daca fostul ar fi achitat o parte din suma, dvs. va revine obligatia de a achita diferenta - fara a mai fi nevoie de semnarea vreunui act.
Va rog sa-mi spuneti daca ati inteles situatia expusa de catre mine.
Si ca sa intelegeti mai bine, ganditi-va ca decizia formarii unui fd. de reparatii, ar fi fost luata la cca. 1 luna dupa ce dvs. ati achizitionat locuinta, da? Mai era vorba de vre-o discutie ? NU, pentru ca dvs. sunteti proprietar cu drepturi si obligatii in cadrul asociatiei si asociatia va repartizeaza costuri ca si celorlalti proprietari.
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii - santaj?? Tonyde Tonyde Buna ziua Am devenit de doua luni proprietar al unui apartament. Administr(pe torul Asociatiei banuiesc eu ca incearca un santaj. Mi.a explicat ca de mai mult ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)