avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Am sesizat telefonic in mod anonim ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Am sesizat telefonic in mod anonim Poliția despre ...

Bună ziua,
Am sesizat telefonic in mod anonim Poliția despre o infracțiune în desfășurare.
De fapt aproape anonim pentru că nu am vrut sa le ofer adresa unde locuiesc de teama sa nu ajungă datele mele la cei care comit infracțiunea.
Le-am oferit detalii complete despre infracțiune și locația exactă.
Polițiștul a fost foarte nepoliticos și mă interoga pe mine că și cum eu as fi autorul unei infracțiuni iar lucru acesta m-a facut să fiu și mai rezervat în legătură cu împărtășirea datelor mele personale.
In acest caz e obligat polițistul sau nu să se deplaseze la locul infracțiunii sau poate ignora complet sesizarea mea numai pentru că nu i-am dat datele mele complete?
Știu că poliția se poate autosesiza prin urmare ar fi ciudat sa ignore sesizările anonime.
Înțeleg de asemenea și motivul pentru care se cer datele ,pentru a evita sesizările false ,deplasările inutile dar se pare că dumnealor nu înțeleg că există persoane care se tem sa nu fie ținta răzbunării doar pentru că au dorit să facă un bine societății.
Îmi puteți spune daca exista o lege care îi lasă libertate deplină polițistului sa ignore complet sesizările anonime?
Sau daca exista o lege care îl obligă să le ia în considere chiar anonime fiind?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
Eblis123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eblis123 , utilizator 17:19, 15 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, Legea este oarecum „gri”, sau dupa caz, pe zona aceasta. Politia poate chiar si la o sesizare anonima, fie sa actioneze din oficiu si sa faca demersurile necesare, fie sa propuna clasarea sesizarii pentru nerespectarea conditiilor de forma, ambele variante fiind legale. Ba mai mult, poate chiar sa nu dispuna inceperea urmaririi penale, daca actul de sesizare nu indeplineste conditiile prevazute de lege. In concret, ar fi fost util sa va sfatuiti cu un avocat pe speta denuntata.
trandafir2, moderator
Va mulțumesc pentru răspuns.Politia a decis într-adevăr să nu trimită niciun echipaj in zonă.
Aceeasi poliție care cheamă pe unii la sediu pentru postări pe Facebook mai recent,ori pentru opinii politice.

trandafir2 a scris:

Bună ziua, Legea este oarecum „gri”, sau dupa caz, pe zona aceasta. Politia poate chiar si la o sesizare anonima, fie sa actioneze din oficiu si sa faca demersurile necesare, fie sa propuna clasarea sesizarii pentru nerespectarea conditiilor de forma, ambele variante fiind legale. Ba mai mult, poate chiar sa nu dispuna inceperea urmaririi penale, daca actul de sesizare nu indeplineste conditiile prevazute de lege. In concret, ar fi fost util sa va sfatuiti cu un avocat pe speta denuntata.

Eblis123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjat de fum gratare zulg zulg Buna ziua, Ce pot face in conditiile in care la mai putin de 50 de metri de 2 blocuri cu foarte multi locatari (10 etaje), functioneaza un local in care se ... (vezi toată discuția)
Denunt anonim puiux puiux Se poate face un denunt sub anonimat?Cum?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Denunt anonim la dna Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Ce sanse are un denunt anonim sa declanseze sesizarea din oficiu a DNA, in conditiile in care exista pe site-ul oficial un formular pt. denunt dar care ... (vezi toată discuția)