avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara ! Am cancer renal ,am doar un rinichi și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara ! Am cancer renal ,am doar un rinichi și acela cu ...

Buna seara ! Am cancer renal ,am doar un rinichi și acela cu chisturi plus multe diagnostice ,de boli ...Vă rog frumos ,cum pot sa intru obțin ajutorul financiar? Doresc sa știu , ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:06, 16 Februarie 2025
Daca sunteti asigurat la sistemul public de pensii ( adica , daca lucrati sau ati lucrat si inca nu aveti varsta de pensionare ) , puteti merge la Comisia de evaluare a capacitatii de munca de pe langa Casa de Pensii judeteana , cu toate documentele medicale , care , daca este cazul , va incadreaza intr-un grad de invaliditate . Asa , puteti obtine o pensie de boala . Mai puteti apela la DGASPC pentru a fi incadrat intr-un grad de handicap , daca indepliniti conditiile prevazute de lege . Daca obtineti si pensie de invaliditate , si indemnizatie de handicap , le puteti incasa simultan . In anumite conditii , daca nu aveti venituri , puteti solicita de la Primarie un ajutor social .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Cum pot depune o contestatie in contencios administrativ? pista62 pista62 Am fost operat pe cord deschis.Sunt pensionat de boala si am facut dosar de handicap.Desi la bolile care se incadreaza la handicap accentuat sunt trei ... (vezi toată discuția)