avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 -03-2024 ...

Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 -03-2024 cu uretro hidronefroză gradul 3 ambii rinichi am urmat niste tratamente și acum pe unul e gradul 1 pe celălalt gradul ,2 . Ideea e că până acum nimeni nu ne-a informat că putem face un certificat de handicap . Se poate face ? Daca da putem recupera și din urmă dacă vor da ceva Statul Român ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:44, 16 Februarie 2025
Nici un drept nu se acordă retroactiv, ci doar începând cu luna următoare care urmează de la emiterea certificatului de handicap.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Daca va fi - sau nu - incadrat in grad de handicap , doar Comisia de evaluare de pe langa DGASPC hotaraste . De drepturile prevazute de lege pentru persoanele cu dizabilitati va beneficia din luna urmatoare emiterii certificatului de handicap , nu si retroactiv .
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiul meu a primit certificat de handicap grad 1 ,cu ... Viktoot Viktoot Bună ziua! Fiul meu a primit certificat de handicap grad 1 ,cu insotitor în data de 6 martie 2023, valabil 1 an ,adică pana pe 6 martie 2024...credeam ... (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)