avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contrat de munca prin demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contrat de munca prin demisie

Bună ziua! Va rog , daca se poate să mă ajutați cu o soluție sau să înțeleg care sunt intențiile angajatorului. Din mai 2024 m-am angajat la o firma de contabilitate. La interviu, și nu numai, am precizat că nu am lucrat in domeniu desi am studii de specialitate , iar atunci am primit asigurări că voi avea tot suportul necesar și când voi fi pregătită voi prelua un portofoliu de clienți. Lucrurile nu au fost așa și după mai multe discuții despre decizia de a pleca am depus în data de 22.01.2025 demisia cu precizarea termenului de preaviz până în 18.02.2025. In aceeași zi 22.01.2025 angajatorul i-mi răspunde pe WhatsApp că lucrez dosarele și la sfârșitul lunii sunt libera. Am predat dosarele și nici până la ora asta nu am primit de la angajator decizia de încetare a contractului de muncă. Angajatorul nu m-a contactat și nu știu cum sa procedez mai departe. Mă puteți ajuta? Nu înțeleg de ce durează atât , care sunt intențiile angajatorului?Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:09, 17 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunteti in preaviz pana pe 18.02, eu cred ca va incheie contractul cu 18.02, deci mai asteptati pana la sfarsitul lunii actele
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 905/2017
art. 7
....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
....
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

In speta, puteti depune o solicitare scrisa la angajator pentru a va elibera decizia de incetare si adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)
Bună dimineața, dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună dimineața, Dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima zi din perioada de preaviz, la sfârșitul zilei de munca nu ar trebui să primesc actele de ... (vezi toată discuția)
Preaviz expirat! AnaDBR AnaDBR Preaviz expirat! Buna ziua! Mi-a expirat preavizul , și nu am primit actele de lichidarea , in data de 04.04.2021 am primit previzul , deja a trecut o ... (vezi toată discuția)