avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... IIn comuna OLTENI, JUD TELEORMAN, se construieste o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

IIn comuna OLTENI, JUD TELEORMAN, se construieste o retea de ...

IIn comuna OLTENI, JUD TELEORMAN, se construieste o retea de canalizare pentru colectare ape uzate. Un lucru extra ordinar de bun Reteaua este prevazuta cu 6(sase) statii de pompare si una statie de epurare. Statiile de pompare sunt prevazute cu pompe electrice de putere. Aceste statii in timpul functionariisigur pot provoca neplaceri privind degajeri de zgomote si mirosuri greu de suportat. De aceea pentru a se evita astfel de neplaceri a fost elaborat un normativ si anume NORMATIV NP 133-VOLUMUL 2 SISTEME DE CANALIZARE.Publicat in monitorul oficial Nr41 bis/13 01 2023 care prevede la capitolul 3.4.7. (STATII DE POMPARE APE UZATE) ca pentru evitarea unor disfunctionalitati ce pot fi create mediului pe timpul functionarii , mirosuri, evacuarea retinerilor pe gratare, nivel de zgomot creat de pompe,
dar si consecintele unor avarii pe timpul functionarii care prevede ca aceste statii trebuie montate la o distanta de cel putin 50 m de imobile.
INTREBARE-Proiectantul este sau nu este obligat sa tina seama de prevederile acestui normativ si sa prevada in proiect toate aceste detalii pentru ca sa oblige constructorul ca si el la rindul lConţinut întrebareui sa execute lucrarea conform normativelor si stasurilor in vigoare?
Cel mai recent răspuns: nicolae.boerosu@yahoo.com , utilizator 16:19, 19 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proiectantul are obligatia respectarii tuturor actelor normative privind proiectare, aflate in vigoare. Prin urmare si a acestui act normativ.
Multumesc pentru raspuns. Am sesizat primaria despre aceasta problema de la care am obtinut promisiuni verbale ca aceste statii de pompare vor fi mutate. ceace nu sa intimplat, lucrarile au continuat si sunt aproape de finalizare. Am sesizat inspectoratul de stat in constructii teleorman si am primit un raspuns total paralel cu intrebarea pusa de mine.
Eu am intrebat I.S.C. TELEORMAN daca trebuia respectata si prevazuta in proiect acea distanta de 50 m intre statiile de pompare si imobile conform normativului NP 133 I.S.C. TELEORMAN imi raspunde ca primaria a respectat legea si a avizat lucrarea,si constructorul respecta proiectul dar nu spune nimic de proiect daca este bine sau nu.
INTREBARE. Unde sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)
Canalizare comuna. aderarea la asociatia de proprietari. ket2100 ket2100 Am infiintat o asociatie de proprietari pe o strada de duplex-uri in localitatea Floresti, jud. Cluj. Ne-a fost foarte greu pentru ca o perioada de timp toti ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)