avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces ștergere datorie și recuperare proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces ștergere datorie și recuperare proprietate

Bună ziua !
Vin în atenția dvs cu o situație mai neobișnuită pentru care dorim îndrumare juridică pentru a putea merge mai departe într-un mod corect .
Părinții mei au cumpărat prin RAIL Hunedoara în anul 1996 un apartament care se afla pe atunci în faza de construcție.Au plătit câteva rate și la aproximativ 3 ani distanță de la achiziție au donat toate drepturile primăriei Hunedoara ,existând și o hotărâre judecătorească în acest sens.
Toate bune timp de 20 ani ,nu au avut probleme cu instituțiile statului ,nu a mai adus nimeni vorba despre aceste imobile până acum 2 ani când au primit acasă scrisoare de la taxe și impozite Hunedoara cum ca au o datorie de aproape 4500 ron la adresa apartamentului respectiv .
După câteva schimburi de e-mailuri ,telefoane și audiențe la primar am descoperit ca acest apartament a fost transformat în garsonieră ,este locuit de la predare de aceeași persoană care este cu taxele la zi și a fost transformat în bloc de locuințe sociale .
Primăria se tot eschivează ,vine cu tot felul de promisiuni însă anul acesta,în luna ianuarie părinții mei au primit poprire pe conturi pentru aceste datorii .
Supriza majoră este ca primăria nu are decizia de cedare a drepturilor ,nici părinții mei și în extrasul de către funciară ai mei apar proprietari și în acest moment .
Ce este de făcut ?
Ei își doresc să scape de această datorie ,eu îi îndrum către un proces în care să își ceară proprietatea înapoi ,chiar dacă asta implică plata acelei datorii .

Alte discuții în legătură

Taxe catre anaf provenite din venituri din cedarea folosinţei bunurilor, aparute la 10 ani de la vanzarea bunului respectiv!? stefandbanica11 stefandbanica11 D-le/D-na Avocat, Am o problema cu plata unor taxe catre ANAF provenite din venituri din cedarea folosinţei bunurilor. Mai precis in perioada 2004- ... (vezi toată discuția)
Suma intretinere in avans prea mare razvanvelicu razvanvelicu Buna ziua, Tatal meu si-a vandut garsoniera, dar pentru a perfecta actele de vanzare, mai are nevoie si de adeverinta de la administratia blocului, cum ca ... (vezi toată discuția)
Primaria solicita plata impozitului locuintei anl pe ultimii 3 ani si majorari intarziere aoctavian73 aoctavian73 Buna Ziua De curand am primit de la Primaria Mangalia o solicitare prin care sa m prezint la primarie cu contractul de inchiriere(pe care il au si ei prin ... (vezi toată discuția)